Appeltaart cake met noten – koolhydraatarm
Voor een speciale gelegenheid zoals je verjaardag is een lekkere traktatie altijd leuk. Een zelf gebakken taart of cake is eigenlijk nog leuker dan een kant-en-klare, vooral als je huis er nog naar ruikt :-).
We zijn de keuken ingedoken met als resultaat een variant op de klassieke appeltaart, maar dan zonder suiker toe te voegen én hij is koolhydraatarm. In dit cake recept gebruiken we amandelmeel als basis. De appels en rozijnen zorgen voor zoetigheid, dus het is echt niet nodig om zelf suiker toe te voegen. Oja, we hebben er ook wat noten aan toegevoegd, heerlijk! Het is een super lekkere en voedzame appeltaart cake geworden, waar we zelf maar één stukje van op hebben, want de visite vond hem ook erg lekker.
Gelukkig spelen onze vrienden en familie graag voor proefkonijnen. Is iets heel snel op, dan weten we zeker dat het recept geslaagd is! Volg je een koolhydraatarm dieet, dan is deze appeltaart cake een perfecte snack, maar het is ook lekker als aanvulling op je lunch of ontbijt. Wil je deze appeltaart cake ook met kokosolie maken zoals wij in dit recept hebben gedaan? In ons boodschappenlijstje kun je zien waar je kokosolie koopt.
Appeltaart cake met noten - koolhydraatarm
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 200 gr Amandelmeel
- 2 Appels
- 125 gr Rozijnen
- 100 gr Gemengde noten - ongezouten
- 2 Eieren
- 1 el Kaneel
- 50 gr Kokosolie - of roomboter als je geen kokosolie in huis hebt
- 1 tl Bakpoeder
- 1 snufje Zout
- Roomboter - om in te vetten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en rasp ze boven een kom
- Doe daar de rozijnen, het kaneel, zout en bakpoeder bij
- Hak de noten grof met een mes, voeg ook toe aan de mix en roer alles door elkaar
- Roer nu ook de amandelmeel door het mengsel met een lepel
- Smelt de kokosolie in 40 seconden in de magnetron en meng in een aparte schaal met de eieren met een garde, tot een glad mengsel
- Voeg het kokos-ei mengsel toe aan de mix en schep goed door elkaar
- Vet een bakblik in (wij gebruiken een cake blik, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep de mix erin, verdeel goed
- Zet de cake in de oven voor 40 - 50 minuten en controleer tussendoor even
- Wil je weten of je cake gaar is? Stop er een satéprikker in, als er stukjes aan de satéprikker blijven kleven is je cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is je cake gaar
- Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op op een snijplank of bord
- Snij de cake in leuke blokjes, smullen maar!
Hoeveel kcal is een stuk en hoeveel gram is dan het stuk cake
Hij is heerlijk!!
Hoi Jennifer,
Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn mail van gisteren. Ik heb alles weg moeten gooien en had er flink de balen van… maar het lag niet aan jouw recept, ik had per ongeluk kokosmeel gebruikt in plaats van amandelmeel.. tja daar wordt het heel droog van. Ik ga het recept met hernieuwde moed uitproberen mét amandelmeel deze keer. Nogmaals sorry! Hartelijke groet, Myrthe
Ik vond het nogal bruut, dat iemand schreef: gadverdamme droog en smakeloos, maar nu begrijp ik het! Ik heb precies het recept gevolgd en het is een droge, echt vieze en smakeloze hap. Al bij het maken ontstond er negens een samenhangend beslag of deeg… ik begrijp het niet. Voor 200 gram amandelmeel heb je veel meer ‘natte’ bestanddelen nodig, anders krijg je dit. Bbrrrr.
precies, had ik ook. Niet te pruimen. Kon zode kliko in. Jammer van al die lekkere ingrediënten.
Hoi M, heb je wel amandelmeel gebruikt? Myrthe had per ongeluk kokosmeel gebruikt en dat gaf een heel ander resultaat.
Verder wil ik toevoegen, dat deze cake echt wel anders smaakt dan een klassieke cake. Hij bevat dan ook veel minder suiker en is een stuk voedzamer. Wil je liever oma’s cake, tja, dan moet je die maken …
Groetjes, Jennifer
Een super lekkere appeltaart.
Meest mooie was dat het zonder Stevia oid was.
Gaan we zeker vaker maken.
Net gemaakt en wat is dit een blijmaker! Grote dank voor het recept, eindelijk een verantwoorde traktatie voor mezelf gevonden :)
Mmmmmmm het is zo lekker. Hartstikke bedankt voor dit recept. Alleen ik zag nergens hoeveel koolhydraten erin zitten.
Jemig, wat is die lekker!! Dank voor dit goddelijke recept!! :-)
Gadverdamme echt vies droog smaakloos!
Hij valt helemaal uit elkaar wat doe ik verkeerd?
Vandaag de appeltaart gemaakt met alle ingredienten zoals aangegeven maar het valt helemaal uit elkaar als ik het in stukken wil snijden. Heeft iemand een oplossing?
Ik heb deze vandaag ook gemaakt hij valt inderdaad helemaal uit elkaar
Het is een leuk recept, maar om nou te zeggen dat het koolhydraatarm is….
Omgerekend zit er in een portie 12 gram koolhydraten.
Dat is veel voor een tussendoortje.
Ik durfde er geen eetlepel kaneel in te doen. Ben bij een flinke theelepel gestopt. Heel benieuwd naar het resultaat…
Lekkere ‘cake’ ! Makkelijk te maken. Eet hem als tussendoortje of als ontbijt. Ik vroor wat stukken in omdat ik gem niet op zou krijgen binnen 2-3 dagen! Ideaal!! Ik probeer nu een variatie door de helft van de rozijnen te vervangen door stukjes dadel! Ben benieuwd!
Ik heb deze cake net gemaakt voor mijn moeder die diabetes en een glutenallergie heeft. Ik heb een kleine cake gemaakt (alle ingrediënten en de baktijd door de helft), de gemengde noten vervangen door walnoten en boter ipv kokosolie gebruikt. Ook heel weinig rozijnen gebruikt en de bakpoeder vervangen door een halve theelepel baking soda (ik had geen bakpoeder in huis). De cake is supergoed gelukt, viel niet uit elkaar en mijn moeder vond m superlekker! Bedankt voor dit recept!
Voor echt KH arm zou ik wel de rozijnen weglaten, misschien een extra appeltje er bij maar rozijnen bevatten 65 gr KH per 100 gram, dat is veel!
Hallo Nostress, bedankt voor de tip! Weet je ook hoeveel koolhydraten er in totaal in de cake zitten?
Meesterlijk! Bedankt voor de recepten, ik kijk altijd eerst op deze site als ik wat nieuws ga proberen! Ga zo door!
Hij is heerlijk!!!
Heerlijke cake !!!
Echt een heerlijke appel-noten-cake.
Ook nog gemakkelijk te maken.
Een aanrader!
Zojuist deze cake/taart gemaakt, met speltmeel want ik had geen amandelmeel in huis. Hij is heerlijk!!! Echt een aanrader. Volgende keer doe ik er denk ik wel wat meer appel doorheen, ik hou er wel van wanneer een cake of taart nog vrij nat is.
Ik heb een variant gemaakt met quinoameel… Had momenteel geen amandelmeel in huis;). Extra kaneel erbij …. Staat nu in de oven:)
Hij is heel lekker ik kon er 2 van maken van amandelmeel van de tuinen
Echt een heerlijke cake!! Voor herhaling vatbaar, ook met slagroom erop!
Hoeveel calorieen zitten er in deze cake? Hij smaakte overigens heerlijk!
Hoeveel calorieen zitten er in deze taart? Hij was overigens heerlijk!
Super leuke site met leuke tips, maar is er ook een alternatief voor amandelmeel.
Ik ben absoluut van mening dat je alles moet leren eten, ik lust ook bijna alles… Maar ik vind amandelen echt vreselijk.
Dit recept lijkt me erg lekker, maar kan het ook met soya of kokos meel?
Hoi Femke, heb je al eens een cake van amandelmeel geproefd en vond je dat vies, of vind je de losse noten (amandelen uit je hand eten) niet lekker? Want dan zou je het toch eens kunnen proberen met amandelmeel, de amandelsmaak is in deze cake helemaal niet sterk aanwezig. Ik denk dat sojameel wel moet kunnen, maar we hebben het zelf nog niet geprobeerd. Kokosmeel hebben we nog niet gebruikt, dat gaan we ook nog wel een keertje doen. Als je dit recept uitprobeert met sojameel of kokosmeel, zijn we benieuwd naar het resultaat!
Lupinemeel.us ook lekker. Ik maakte een mengsel van amandel een, kokosrasp en lupine meel. Te droog, extra ei erin.
Ik vind amandelmeel heel lekker, maar heb de taart/koek vandaag met kastanjemeel gemaakt. Ook heel lekker (en een iets goedkoper alternatief).
Kastanjemeel is bepaald niet koolhydraatarm…