Zelf gemaakte kippensoep, het doet mij denken aan mijn oma, waar we eigenlijk altijd soep aten. Of gekookte aardappelen met groenten, vlees en jus. Ik had ineens trek in kippensoep, maar geen zin om lang in de keuken te staan. En ik wilde er flink wat groenten in doen. Ik heb me niet aan oma’s soepregels gehouden en mijn eigen simpele kippensoep gemaakt. Hij smaakte heerlijk!

Snelle kippensoep maken

Bij ouderwetse kippensoep, maak je zelf een bouillon door onder andere hele kippenbouten in water te koken, de kippenbouten af te laten koelen en te plukken. Superlekker natuurlijk, maar daar hebben we even geen tijd voor. Ik heb kippendijfilet in stukjes gesneden en die tegelijkertijd met de groenten aan de soep toegevoegd. Kipfilet is nog sneller, want kippendijfilet heeft wat meer zeentjes dat je nog weg moet snijden. Maar persoonlijk vond ik het dat waard: kippendijfilet heeft meer smaak.

Qua groenten worden er vaak een zak soepgroenten toegevoegd als je snel soep wilt maken. Maar ik vind dat altijd zulke ienieminie stukjes en heb dan niet het idee dat ik voldoende groenten op heb. Ik heb een halve broccoli, 2 tomaten, een flinke ui en een oranje puntpaprika in grove stukken gesneden. Heerlijk. Heb je andere groenten in je koelkast liggen? Dan gebruik je die toch! Denk aan: wortel, bloemkool, prei, selderij, venkel, etc.

De vermicelli heb ik overigens weggelaten. Die is echt niet per se nodig in kippensoep. Geniet ervan!

Snelle kippensoep

Een snelle kippensoep voor als je gezond wilt eten maar niet veel tijd hebt
10 min
10 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1/2 Broccoli
  • 1 Puntpaprika - rode of gele
  • 2 Tomaten
  • 1 Ui
  • 275 gr Kippendijfilet
  • Roomboter of olijfolie
  • 1 l Water
  • 1 Bouillonblokje
  • 1 teen Knoflook
  • Grove peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker met 1 liter water en zet aan
  • Snijd de broccoli in roosjes, de tomaten, paprika en ui in grove stukken
  • Snijd de kippendijfilet in stukjes
  • Bak de ui in een beetje roomboter, olijfolie of een beetje van beide, kort aan
  • Giet het hete water erbij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook
  • Voeg de kip en de gesneden groente toe, pel de knoflook, pers hem uit en voeg direct toe
  • Laat de soep zachtjes 10 minuten koken, totdat de kip en groenten gaar zijn
  • Voeg naar smaak peper en zout toe (je kunt er ook voor kiezen om twee bouillonblokjes te gebruiken, maar door later peper en zout toe te voegen laat je het aan de eter zelf over)
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer