Avocado salade
Deze salade met avocado in de hoofdrol is verrukkelijk, heel voedzaam en vult goed. Het is dan ook een van onze favoriete salade recepten; de nootachtige smaak van avocado, de pittige rucola sla, het zoutige en knapperige spek en de zachte geitenkaas gaan perfect samen. Voeg daar nog een zoete dressing aan toe en voilá: het is verantwoord smullen geblazen. Wil je weten of je avocado rijp is, druk dan zachtjes op de schil. Geeft de schil een beetje mee, dan is jeavocado klaar voor gebruik.
Avocado salade
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 Avocado's
- 2 handjes Rucola
- 6 plakjes Ontbijtspek
- 40 gr Geitenkaas - zachte
- 2 el Olijfolie
- 1 el Balsamicoazijn
- 1 tl Mosterd
- Peper en zout - naar smaak
Zo maak je het
- Pel de avocado's, snijd doormidden en verwijder de pit
- Snijd de avocado's in dunne plakjes
- Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een koekenpan
- Verdeel de rucola over twee borden en leg de plakken avocado in een waaier bovenop de rucola
- Meng de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en wat peper en zout in een schaaltje voor de dressing
- Sprenkel de dressing over de avocado
- Breek de knapperige spek in stukjes en leg op de salade
- Verkruimel de geitenkaas daar overheen
- Strooi nog wat peper over de salade
Print dit recept
Porties: 2
heerlijk! pijnboompitten toegevoegd. goede combinatie
Met komkomer super
ik moet af van mijn buikvet, aangewezen salaadje.
Was super lekker! Heb hem alleen zonder kaas gemaakt voor mij en met 2 avocados en dressing met extra scherpe mosterd. Prima!
Klinkt goed! Misschien moeten we daar maar eens een nieuw recept van maken dan.
wat een heerlijke salade!
voor ons een blijvertje.
Top! Fijn dat hij gesmaakt heeft :-)
Het is een geweldige combi alleen heb ik een andere dressing gebruikt
Hij was lekker, ga hem vaker maken.