Voedzaam ontbijt met havermout
Dit voedzame ontbijt met havermout, appel en gebroken lijnzaad is een echte aanrader die gemakkelijk en snel te bereiden is. Havermout bevat koolhydraten met een zeer lage glycemische index. Dit zorgt voor langdurige energie en veel verzadiging. Je zal niet snel weer honger krijgen met dit ontbijt. Havermout bevat naast veel B-vitaminen een arsenaal aan mineralen waaronder: natrium, calcium, kalium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Allemaal belangrijk voor een gezond lichaam en een evenwichtige energiebalans. De appel maakt het geheel lekker zoet, suiker toevoegen is niet nodig. De lijnzaadjes zorgen voor een goede stoelgang en bevatten onverzadigde gezonde vetten en vitaminen.
Voedzaam ontbijt met havermout
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 1 porties
Dit heb je nodig
- 1 kopje Havermout
- 2 kopjes Melk
- 1 Appel
- 1 tl Kaneel
- 1 el Gebroken lijnzaad
Zo maak je het
- Giet de de havermout in een schaaltje
- Voeg er twee maal de hoeveelheid melk aan toe en roer dit een beetje door elkaar
- Zet het schaaltje in de magnetron voor 2 minuten op 850 watt
- Schil ondertussen de appel en snijd deze in blokjes
- Voeg de gesneden appel, lijnzaad en kaneel toe en roer goed
- Plaats het nog een keer in de magnetron voor 1 minuut op 850 Watt Eet smakelijk!
Print dit recept
Porties: 1
Wordt er een beetje misselijk van. Het wordt ook niet bepaald zoeter door de appel, maar kan misschien ook komen door de hoeveelheid havermout. Zouden jullie de volgende keer niet kunnen zeggen ‘een half kopje…’ , maar gewoon het aantal gram zodat ik zeker weet dat ik het juiste hoeveelheid heb. Dat je er vol van wordt klopt wel.
Wij vonden het helemaal niet lekker!
Het recept lijkt me erg lekker, maar volgens het internet is het niet goed om lijnzaad te verwarmen?
Gebruik van de magnetron is niet gezond. Gewoon in een steelpannetje op het fornuis gaat prima.
Waarom zou de magnetron niet gezond zijn? Veel websites roepen maar wat en veroorzaken onrust. Er is geen enkel onderzoek dat schadelijkheid aantoont, en geloof me, er zijn heel veel onderzoeken naar gedaan.
Hoi Jannie,
Ik ben het met je eens. Er wordt inderdaad erg veel geschreven over de mogelijke schadelijkheid van het gebruik van een magnetron. Er is alleen geen enkel onderzoek dat iets heeft kunnen aantonen. Sterker nog, in sommige gevallen zorgde de magnetron juist voor meer behoud van voedingsstoffen.