Groene smoothie met amandelen, fruit en avocado
Het werd weer eens tijd voor eens groene smoothie, maar wel een bijzondere. Groene smoothies worden eigenlijk altijd groen gekleurd door groene groentes. Bij de smoothie uit dit recept alleen niet. Deze groene smoothie krijgt zijn licht groene kleur van de avocado. Een avocado is geen groente maar fruit.
Het groene fruit
Avocado ook wel advocaatpeer genoemd komt oorspronkelijk uit Centraal-Amerika. De avocado werd als eerste gegeten door de Nahua, een volk dat direct afstamt van de Azteken en leefde in hetĀ gebied dat we nu Mexico noemen. De Nahua spraken Nahuatl. In deze taal schrijf jeĀ avocado als ‘ahuacatl’, dat vrij vertaald ’theelbal’ betekent. En die omschrijving vind ik wel passend eigenlijk, met een flinke dosis fantasie zijn wel wat gelijkenissen te bedenken.
De avocado is een zeer voedzame vrucht met een bijzonder zachte en nootachtige smaak. In tegenstelling tot al het andere fruit dat we kennen, bevat een avocado geen suiker maar vet. Belangrijke plantaardige vetten van het type omega 6 en omega 3 die ons helpen het slechte LDL-cholesterol in ons bloed laag te houden.
Deze groene smoothie is goed voor 2 personen wil je deze smoothie als maaltijd drinken, voeg dan een extra sinaasappel toe en een handje havermout.
Groene smoothie met amandelen, fruit en avocado
Dit heb je nodig
- 2 Sinaasappels
- 1 Avocado
- 2 Banaan
- 100 gr Amandelen
Zo maak je het
- Snijd de schil weg van de sinaasappels en stop in de blender
- Snijd de avocado rondom de pit in tweeen, draai de helften van elkaar af, wip de pit eruit en schep met een lepen het vruchtvlees uit de schillen. Stop het vruchtvlees in de blender
- Pel de bananen en voeg ze toe
- Voeg de amandelen toe en zet de blender aan
- Mix tot een glad geheel, verdeel over twee glazen en drink met een rietje
Tip