Gevulde paprika’s met boekweit en spinazie
Boekweit. Wat ons betreft is dit geen superfood, maar gewoon een leuk en gezond product voor de afwisseling. We gebruiken boekweit in dit recept om heerlijk zoete rode paprika’s mee te vullen.Ā
Naast de boekweit vullen we de paprika’s ook met verse spinazie en een beetje geraspte kaas. Dit recept is super simpel maar erg lekker.
Boekweit
We kwamen boekweit laatst tegen en het leek ons leuk om er eens een recept mee te maken. Heb jij boekweit wel eens uitgeprobeerd? Boekweit is een eenjarig gewas dat vooral in Polen gekweekt wordt. De eetbare zaden zitten aan de steel vast en laten als ze klaar zijn voor de oogst makkelijk los. Boekweit bevat veel magnesium, kalium en fosfor en is erg licht verteerbaar.
Heb je geen boekweit in huis, maar wel paprika’s om te vullen? Vul je paprika’s dan eens met gehakt, feta en gember, of met tonijn!
Gevulde paprika's met boekweit en spinazie
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 125 gr Boekweit
- 100 gr Spinazie
- 2 Rode paprika
- 75 gr Jonge geraspte kaas
- 1 snufje Peper
Zo maak je het
- Bereid de boekweit zoals op de verpakking is aangegeven
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Hak de verse spinazie fijn
- Schep zodra de boekweit klaar is de spinazie, de kaas en het peper erdoor
- Vul de paprika's met het mengsel en plaats ze in de oven voor 15 minuten
Heel erg lekker en snel recept! Ik heb het ook eens met rijst geprobeerd, zeker geslaagd!