Pittige bloemkoolsoep
Ik zeg altijd hoe eenvoudig het is om zelf verse soep te maken van groenten. Maar ik zag dat we ons laatste soeprecept in februari dit jaar gemaakt hebben! OkĆ© niet helemaal waar, we hebben soeprecepten bedacht, geproefd en gefotografeerd voor ons nieuwe boek. Maar ja, die staan dus alleen in ons boek!Ā Tijd voor een nieuw soepje op de site voor jullie: pittige bloemkoolsoep. En hij is verrukkelijk geworden! Je kunt deze bloemkoolsoep als hoofdgerecht eten met 2 personen, of er als voorgerecht van genieten met 4 personen.
Deze pittige bloemkoolsoep is uiteraard voedzaam en hij staat snel op tafel! Er gaat een hele bloemkool in, flink wat kruiden zoals kurkuma, komijnzaad, koriander en chilipeper (ja, lekker pittig) en wat ui en knoflook. De verrassing die deze bloemkoolsoep nog lekkerder maakt: kokosmelk. Lekker lekker lekker!
De bloemkool is een echte Hollandse groente en voor veel mensen in eerste instantie misschien niet zo aantrekkelijk. Voor de geur van rauwe bloemkool halen veel mensen hun neus op. En ook al ruikt het misschien niet zo lekker, couscous van bloemkool en onze pizzabodem van bloemkool vind ik geniaal (YES meer groenten!) en het smaakt totaal niet zoals het ruikt. Van de bloemkoolgeur heb je bij deze pittige bloemkoolsoep geen last. De soep geurt eigenlijk heerlijk. Geloof je het niet? Probeer het dan maar snel uit. Het is zo gepiept!
Wist je dat een bloemkool per 100 gram voor 91,8 gram uit water bestaat en dat het slechts 3 gram koolhydraten bevat? Bloemkool bevat verder ook de vitaminen: B1, B2, B6, B11, C en de mineralen: kalium, calcium, fosfor, natrium, ijzer, magnesium, zink en koper. Goed soepje!
Pittige bloemkoolsoep
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 2 Uien
- 2 tenen Knoflook
- 1 klontje Kokosolie
- 1 Bloemkool
- 750 ml Water
- Bouillonpoeder - voor de hoeveelheid water
- 7 gr Verse koriander
- 1/2 el Chilipoeder
- 1 tl Kurkuma
- 1 tl Komijnzaad
- 400 ml Kokosmelk
Zo maak je het
- Breek de bloemkool in roosjes en was ze
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Bak de ui 3 minuten aan met een beetje kokosolie (roomboter of olijfolie kan ook)
- Voeg de knoflook en de bloemkoolroosjes toe aan de ui en bak dit 5 minuten op laag vuur
- Snijd ondertussen de koriander grof
- Voeg het water, de koriander, de chilipoeder, kurkuma, het komijnzaad en de bouillonpoeder toe en breng de soep aan de kook, kook de soep 10 minuten met de deksel op de pan totdat de bloemkool zacht is
- Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender en roer vervolgens de kokosmelk door de soep
- Proef of je soep pittig genoeg is en serveer de soep eventueel met nog een beetje chilipoeder
Ik probeer wat op de calorieƫn te letten. Kan dit ook zonder kokosmelk of is er een alternatief voor te bedenken?
Ik heb het ook gemaakt en vond het super snel en makkelijk te maken. Heerlijk romig llidmv de kokosmelk! Dit word een blijvertje, bedankt!
Wat zijn de voedingswaarden van een kom soep?
Wat zijn de voedingswaarden van 1 kom?
Heerlijke voedzame soep en enorm succes.
Het feit dat de soep zo op tafel staat is mooi meegenomen ook lekker met stukjes gerookte forel erin.
Erg lekker, heb het zojuist op! Alleen mis ik in het recept het toevoegen van de kurkuma, chili en komijnzaad. Aangezien ik geen keukenprinses ben wist ik niet of die moesten meekoken of later toevoegen. Misschien een tip om dat erbij te vermelden? Thanks!
Hoi Marjolein,
Dat hadden we inderdaad niet duidelijk omschreven, ik heb het aangepast!
Groetjes, Jennifer
Gister de soep gemaakt, heb wel meer dan 1 bloemkool gebruikt om m voller te maken. Hij smaakte best aardig. De kleinste vond t ook lekker. Heb wel de koriander en komijn weggelaten. Zijn we niet zo dol op. Ipv dat hebben we kaas in de soep gedaan;))
Ziet er heerlijk uit! Goed idee van de kaas!
In vele recepten wordt uit gebruikt. Misschien een domme vraag, maar zijn dit “gewone” uien of rode uien? Hoor het graag :)
Hoi Gelske,
Met ‘uien’ bedoelen we doorgaans gewone uien. Als we rode uien gebruiken in een recept noemen we deze ‘rode uien’.
Groetjes,
Sven