Havermoutkoekjes met chocolade dip
Eigenlijk zijn dit de havermoutkoekjes versie 2.0 van het vorige havermoutkoekjes recept. Maar nu nog lekkerder. De chocodip, eventueel met gedroogde kokos, maakt het helemaal af. En nog steeds zijn het verantwoorde koekjes.
Het basisrecept voor de koekjes vind je hier. In dit recept leg ik alleen uit hoe je de chocodip maakt. En dat is echt super simpel.
Als je de koekjes kunt laten liggen, kun je ze ongeveer 3 dagen bewaren.
Havermoutkoekjes met chocolade dip
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 6 porties
Dit heb je nodig
- 50 gr Pure chocolade - 85% of meer
- 2 el Kokosrasp
Zo maak je het
- Smelt de chocolade au bain marie. Ik kook water in de waterkoker en giet dit in een schaal. Daar plaats ik een laag drinkglas in zodat je de koekjes er in kunt dippen. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in het glaasje. Roer met een lepeltje totdat het helemaal gesmolten is
- Leg een vel bakpapier klaar
- Dip de koekjes tot de helft in de gesmolten chocolade, laat ze uitdruppen en leg ze op het bakpapier
- Strooi er geraspte kokos overheen als je dat lekker vindt
- Laat ze een uur uitharden, of leg ze in de koelkast
Tip
Je kunt de kokosrasp ook vervangen door gehakte amandelen of nootjes naar keuze
Print dit recept
Porties: 6