Carpaccio van rookvlees met ei en bieslook
Dit carpaccio recept is heerlijk als lunch, gezonde snack en een bijzonder lekkere variatie op het standaard carpaccio recept. Het is daarnaast ook nog eens erg snel te bereiden. Een zacht gekookt ei is voedzaam, het geeft je een verzadigd gevoel en het smaakt heerlijk bij het rookvlees en de eenvoudige bieslook dressing. Rol je de eieren in de plakjes rookvlees, dan is dit een voedzame snack voor op een gezellige avond of om handig mee te nemen in je lunchtrommel naar het werk. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon als lunch, maar gebruik je dit als voorgerecht dan kun je er makkelijk met drie personen van eten. Zeker als je niet vol wilt zitten voordat het hoofdgerecht op tafel komt!
Carpaccio van rookvlees met ei en bieslook
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 1 porties
Dit heb je nodig
- 5 plakken Paardenrookvlees
- 2 Eieren
- 14 sprieten bieslook - vers
- 1 tl Mayonaise
- 2 tl Yoghurt
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Kook de eiren half zacht
- Bedek een bord met de plakken rookvlees
- Snijd 10 sprieten verse bieslook in kleine stukjes en meng dit in een schaaltje met de mayonaise, yoghurt en wat peper
- Laat de eieren goed schrikken onder koud water en pel ze in het water
- Snijd de eieren in vier partjes, zodat je acht halve maantjes hebt
- Leg de eieren op het rookvlees
- Verdeel de dressing over de eieren
- Snijd de overgebleven sprietjes bieslook in drieën en verdeel over de eieren
Print dit recept
Porties: 1