Hartige muffins met broccoli en zalm
Na hartige muffins met gegrilde stukjes nu deze heerlijke hartige muffins met broccoli en zalm. Een klassieke combinatie in een nieuw jasje: een hartige muffin. We maken de muffin van havermout en ei. Samen met de broccoli en zalm vormen deze hartige muffins een volwaardige lunch of bijgerecht vol met belangrijke voedingsstoffen.
Hartige muffins varieer er op los!
Met hartige muffins, of hartige cupcakes worden ze ook wel genoemd, kun je echt alle kanten op. Door de neutrale smaak van het havermoutbeslag kun je het met alles combineren. En dat maakt het zo leuk. Voor dit recept hebben we gekozen voor de zalm-broccoli combinatie en dat is heel goed bevallen. We hebben er nog wat dille aan toegevoegd wat mooi combineert met de zalm en er een fris tintje aan geeft. Tijdens het maken van dit recept kreeg ik direct allemaal andere lekkere recept ideeën. Dus er zullen er meer volgen.
Veel hartige muffin recepten worden gemaakt met bladerdeeg. Ik heb er bewust voor gekozen dit niet te gebruiken omdat bladerdeeg zeer weinig voedingsstoffen bevat. Als alternatief heb ik havermout gebruikt en dat werkt perfect. Het vormt een mooi beslag die als basis dient voor deze hartige muffins.
Dit recept is goed voor twee personen. Je kunt de muffins maken en meenemen naar je werk. Je hebt dan aan twee muffins per persoon genoeg als volwaardige maaltijd. Je kunt er ook 1 per dag meenemen naar je werk en er een lekkere salade bij eten. De hartige muffins kunnen ook een leuk bijgerecht zijn voor bij de avondmaaltijd. Je kunt er dan met vier personen van eten.
Hartige muffins zijn gezond
Zoete muffins en cupcakes, ik denk dat ik niet hoef uit te leggen dat deze vaak vol zitten met enorme hoeveelheden suiker. En dat willen we niet. Een hartige muffin is een veel verstandigere optie. Als je twee van deze muffins eet kom je qua calorieën ongeveer hetzelfde uit als een zoete muffin, maar je mist dan alle belangrijke voedingsstoffen. En dat is nou juist zo belangrijk. De voedingsstoffen zorgen voor verzadiging en helpen bij het gezond houden van je lichaam.
Hartige muffins met broccoli en zalm
Dit heb je nodig
- 100 gr Havermout
- 150 gr Broccoli
- 150 gr Gerookte zalm - in snippers
- 2 Eieren
- 100 ml Melk
- 20 gr Roomboter
- 2 tl Bakpoeder
- 2 tl Dille - gedroogd
- 1/2 tl Peper
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maal de havermout fijn in de keukenmachine of gebruik havermoutmeel
- Doe het havermoutmeel in een ruime kom en voeg hier de, melk, de eieren, de dille, de peper en de bakpoeder aan toe
- Smelt de roomboter en voeg ook toe. Mix met een garde tot een glad beslag
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en voeg deze samen met de zalmsnipper toe
- Meng alles goed door elkaar
- Vet vier muffinvormen in met boter of gebruik een muffinvorm van silicone
- Schep het beslag in de vormpjes, druk goed aan, er mag een flinke kop opzitten
- Plaats in de oven voor 35 minuten
Klinkt heerlijk, ik ga dit binnenkort maken!
Even een opmerking over de beschrijving: “Als je twee van deze [hartige] muffins eet kom je qua calorieën ongeveer hetzelfde uit als een zoete muffin, maar je mist dan alle belangrijke voedingsstoffen.” Hier staat in feite dat je met je hartige muffins alle belangrijke voedingsstoffen mist. Als je het anders verwoordt, dan heb je de juiste essentie van jouw recept.
F1 and all it’s warts, MotoGP, i am a petrol heed, fkn love it, yes yer photos of horses are bloody good, but F1!!!! my thing!Billy, is that yer own Mk1 Lotus Cortina?
Hoe lang kan je deze muffins bewaren?
Een dag of twee als je ze in de koelkast bewaard. Ik denk dat ze wel het lekkerst zijn als je ze direct opeet ;-)
Ze zijn ook prima in te vriezen. Ideaal op dagen dat ik even wat minder tijd heb. Ik maak er een stuk of 12 dn vries ze per 2 in.