Koolsalade versie 2.0
Sommige recepten verdienen het om nog een keer gemaakt te worden. Maar dan wel net even anders. Zo ook deze heerlijke koolsalade. De salade is veelzijdig. Je kunt hem als lunch eten, op een goede volkoren boterham smeren. Of als bijgerecht serveren met een mooi stukje vlees.
Witte kool
De witte kool wordt over het algemeen gebruikt voor het maken van zuurkool. De witte kool is familie van de gewone kool maar steviger en compacter. De smaak is scherper. Witte kool wordt voornamelijk in het noorden van Nederland gekweekt. Hier komt aantasting door knolvoet bijna niet voor. Witte kool bevat veel vitamine C, per 100 gram ongeveer 50 milligram. Daarnaast is de groente rijk aan calcium. Bijzonder aan de witte kool is dat hij vrij veel van de stof thiocyanaat bevat. Deze stof heeft een antibiotische werking.
Koolsalade versie 2.0
Dit heb je nodig
- 150 gr Witte kool
- 1 Wortel
- 1 Appel
- 60 gr Gemengde noten
- 80 gr Rozijnen
- 4 el Volle yoghurt
- Peper
Zo maak je het
- Was de kool en wortel, snij de kool in reepjes en rasp de wortel
- Schil de appel en snij in blokjes
- Stop de ingrediënten in een kom en voeg de noten en de rozijnen toe
- Voeg de yoghurt en de peper toe en schep door elkaar
Als ik de bananen wil vervangen door rietsuiker,hoeveel moet ik dan ongeveer gebruiken.
Ik zie geen banaan in dit recept….
Ik ook niet :-)