Dit dessert met appel uit de oven is een heerlijk voorbeeld van een verantwoord toetje. Je kunt er van smullen en krijgt daarbij geen bergen suiker of veel te veel calorieën binnen! Veel mensen zouden waarschijnlijk automatisch suiker toevoegen aan dit recept, maar dat is helemaal niet nodig. De appel en rozijnen zijn al zoet genoeg van zichzelf. Dit toetje met appel, rozijnen, zonnebloempitten en kaneel is zelfs voedzaam. Ze zeggen niet voor niets ‘an apple a day keeps the doctor away’ en wist je dat je beter kunt denken als je kaneel eet? Dat komt door de mangnesium die in kaneel zit.

Appel uit de oven

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Appels
  • 1 el Havermout
  • 1 el Zonnebloempitten
  • 1 tl Kaneel
  • 1 tl Rozijnen

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de appels en snijd in vier partjes, verwijder het klokhuis
  • Leg de appelstukjes op een stuk bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal
  • Hak de zonnebloempitten met een mes in kleine stukjes
  • Meng de zonnebloempitten met de havermout, kaneel en rozijnen
  • Strooi het mengsel over de appelstukjes en besprenkel met wat druppels water
  • Zet de appelstukjes 15 min in de oven
Print dit recept
Recept: Dessert
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer