Sweet and Spicy gevulde pepers
Een leuke en lekkere snack waar je niet veel tijd aan kwijt bent. Dat zijn deze sweet and spicy gevulde pepers. Eigenlijk zijn alleen de groene pepers echt pepers, de oranje zijn kleine snackpaprika’s. We vullen ze met geitenkaas en koriander, een heerlijke combinatie.
Pepers, peppers, paprika?
In Nederland hebben wij een extra naam voor zoet smakende pepers. We noemen ze paprika’s. In het engels noemen ze alles ‘peppers’, behalve dan paprikapoeder, dat noemen zij ‘paprika’, huh … Beetje vreemd inderdaad. Botanisch gezien lijken pepers en paprika’s erg veel op elkaar, en behoren ze tot dezelfde familie genaamd Capsicum annuum.
Paprika’s werden door de Spanjaarden omstreeks 1500 vanuit Zuid-Amerika geïntroduceerd in Europa. Vooral de Italianen bleken de vruchten erg te waarderen en hebben grootschalig de kweek van paprika’s toegepast. De naam ‘paprika’, die wij nu gebruiken, komt oorspronkelijk uit Hongarije. Bijzonder is het wel dat de vrucht daar pas omstreeks 1800 geïntroduceerd werd. Hoe de paprika van 1500 tot 1800 heeft geheten heb ik niet kunnen achterhalen. Iemand tips?
Paprika’s bevatten grote hoeveelheden vitamine C en vitamine A, ook zijn ze rijk aan vezels. Gecombineerd met de zachte geitenkaas smaken ze heerlijk en vormen ze een verantwoorde snack. Leuk voor in het weekend of op een verjaardag.
Sweet and Spicy gevulde pepers
Dit heb je nodig
- 4 Oranje mini paprika's
- 4 Groene jalapeno pepers
- 125 gr Geitenkaas
- Peper - naar smaak
- 10 gr Verse koriander
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de pepers en paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en pitjes
- Stop de geitenkaas in een kom
- Hak de koriander fijn en voeg bij de geitenkaas
- Maal er wat peper overheen en prak met een vork totdat het een mooie massa is
- Vul met een lepel de halve pepers en paprika's met de geitenkaas
- Plaats in de oven voor 20 minuten