Paprika’s gevuld met ei pesto en mozzarella
Gewoon omdat het kan, weer even heel wat anders en verrassend lekkers. Deze gevulde paprika’s zijn top! Eieren zijn een van onze favoriete voedingsmiddelen omdat ze zeer veel vitamines, mineralen en gezonde vetten bevatten. Het enige dat ze niet bevatten zijn vezels. Dus combineren we een ei met paprika, dan is het plaatje helemaal compleet.
En wat een heerlijk maaltje staat er dan voor je neus. Alleen de geur al! Het maken ervan is niet bepaald snel, maar qua handelingen valt het erg mee. Het grootste gedeelte staat het in de oven en heb je de handen vrij voor wat anders.
Zoals ik als vertelde, eieren bevatten helaas geen vezels. Paprika’s wel. Als je een hele paprika per persoon eet zoals in dit recept dan kom je aan 4 gram vezels. Dat is nog lang niet voldoende, maar beter iets dan niets. Zorg je voor een avondmaaltijd met veel groente dan is de richtlijn van minimaal 30 gram vezels per dag geen probleem.
Paprika's gevuld met ei pesto en mozzarella
Dit heb je nodig
- 2 Paprika's - kleur naar keuze
- 4 Eieren
- 4 tl Pesto
- 40 gr Mozzarella geraspt
- Vers gemalen peper - naar smaak
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de paprika's en snijd ze doormidden
- Lepel de zaadlijsten en de pitjes eruit
- Plaats de paprika's in de oven voor 20 minuten
- Zodra ze klaar zijn giet je het vocht uit de paprika's
- Vul de paprika's eerst met een beetje mozzarella
- tik er vervolgens voorzichtig een eitje in
- Schep in elke helft een theelepel pesto en strooi er nog wat mozzarella overheen
- Plaats in de oven voor 15 minuten voor een hard ei. Of 10 minuten voor een middelzacht ei.
Tip