Vegetarische shaslick – BBQ tijd!
Lekker afwisselen en variëren met voeding is belangrijk. Probeer eens wat nieuws, bereid een gerecht eens anders en laat je inspireren door alles wat je tegenkomt. Zo kwamen wij op het idee om deze vegetarische shaslicks te maken. Gewoon even helemaal wat anders, maar toch traditioneel.
Met mooi weer krijg ik direct zin om de barbecue aan te steken. De geur van smeulende kooltjes tijdens een warme zomeravond. Lekker buiten zijn en buiten eten, genieten van de zon nu de dagen lang zijn. Daarna nog even sporten of gezellig met vrienden natafelen. Het is dat ik ook enorm kan genieten van de winter, maar anders was ik in een warm land gaan wonen ;-)
Shaslick van groente
Op de barbecue kan de traditionele shaslick natuurlijk niet ontbreken. Wij zijn niet zo traditioneel en doen we de dingen graag wat anders. Wij maken onze shaslick vegetarich. Een goed stukje vlees kunnen we zeker waarderen, maar met het nieuwe advies van de gezondheidsraad om minder vlees te consumeren, kan het geen kwaad om wat te minderen. Barbecuen is daar het uitgelezen moment voor. Dat ding staat toch aan, tijd zat om eens wat anders te proberen.
We maken deze shaslicks met paprika, champigons, ui en groenteballetjes van Tivall. De groenteballetjes zijn gemaakt van (je raadt het al) groente en op basis van soja. Ze zijn lekker gekruid en hebben een vleesachtige smaak. Ze zijn daardoor een leuke vervanger van vlees. Wil je meer inspiratie opdoen, bekijk dan eens de site van Veggie365.com, hier vind je veel receptinspiratie. We maken de vegetarische shaslick af met een frisse avocado-yoghurt saus. Een heerlijke combinatie.
Win een reis naar New York!
Op de verpakkingen van Tivall producten (verkrijgbaar bij de Albert Heijn, meestal vlakbij het vlees- en vis koelschap) vind je een code. Koop een product, vul de code hier in en maak kans op een 7-daagse trip naar New York t.w.v. € 5.000 euro! En andere mooie prijzen zoals een barbecue.
Vegetarische Shaslick - BBQ tijd!
Dit heb je nodig
- 1 doosje Tivall Groente balletjes
- 1 Rode paprika
- 70 gr Champignons
- 1 Ui
- 1 Avocado
- 50 ml Yoghurt
- Peper en zout
Zo maak je het
Vegetarische shashlicks
- Week de satéprikkers in een bakje met water en steek de barbecue aan
- Snijd de paprika in stukken
- Ontvel de ui en snijd hem in vieren, trek de schillen los van elkaar
- Snijd de champignons in vieren
- Rijg de Tivall groenteballetjes samen met de paprika, ui en champignons aan een prikker
- Gaar ze 3 minuten per kant (afhankelijk van hoe heet de barbecue is, houd het goed in de gaten)
Avocado saus
- Snijd de avocado rondom de pit in tweeën en draai de helften van elkaar af. Wip de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Pureer de avocado met een vork, staafmixer of blender met de yoghurt de peper en het zout.
- Serveer samen met de vegetarische shaslicks.