Sla heb je in vele soorten en maten, maar ook in zeer diverse smaken. Waterkers is mijn nieuwe favoriet. Het heeft een hele specifieke, zoete en tegelijk pittige smaak. In deze waterkers salade is de sla niet saai, het is juist de smaakmaker.  

Ik heb biologische waterkers gekocht. Daar zaten zelfs nog bloemetjes aan en die kun je gewoon eten.
Je hebt veel soorten ‘kers’. Witte waterkers heeft witte bloemetjes, maar in de gewone zakjes zie je die er niet altijd meer aanzitten. Ik Googlede op waterkers en zag staan: waterkers is een superfood! Ik moest daar gelijk een beetje om lachen. Alles wat gezond is en niet zo mainstream, is tegenwoordig een superfood.

Waterkers bestaat voor het grootste gedeelte uit water, maar het bevat ook behoorlijk veel mineralen en vitaminen. En dan is het ook nog eens heel lekker.
Als ik naar kantoor ga, neem ik vrijwel altijd een bakje mee met ingrediënten voor een salade. Was dat bij mijn vorige baan nog bijzonder, bij mijn huidige baan eet ongeveer 70% van de werknemers regelmatig iets anders dan brood. Ik ben benieuwd hoe dat bij anderen is, wat nemen jouw collega’s mee als lunch? Ik heb het idee dat het langzaamaan normaler en logischer wordt. Een salade als lunch, left-overs van het avondeten, een soepje. Een collega warmt wel eens soep thuis op en neemt het mee in een thermoskan. Handig!

Salade met waterkers

Omdat waterkers zo’n uitgesproken smaak heeft, kun je hem goed mengen met een mildere sla variant. In dit geval ben ik voor veldsla gegaan, een nootachtige sla. Maar baby spinazie, rucola (ook pittig) of bladsla combineren ook goed. Hoe meer pit je wilt, hoe meer waterkers je toevoegt. En wat doe je erbij? Bij dit salade recept zijn dat gekleurde tomaatjes en bleekselderij met extra vergine olijfolie en balsamicoazijn, plus een avocado. Lekker romig en voedzaam. Bovendien maakt de avocado je salade vullender. Heb je meer nodig? Voeg een medium gekookt eitje toe. Lekker :-)

Waterkers salade

Waterkers geeft je salade meer smaak en pit, heerlijk en voedzaam!
5 min
5 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 300 gr Gekleurde tomaatjes
  • 2 stengels Bleekselderij
  • 3 el Olijfolie - extra vergine
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 Avocado
  • 40 gr Veldsla
  • 50 gr Waterkers
  • 1 tl Dille - gedroogd

Zo maak je het

  • Snijd de tomaatjes doormidden en de bleekselderij in plakjes, marineer ze met de olijfolie en balsamicoazijn
  • Snijd de avocado doormidden tot de pit, draai de helften van elkaar, lepel het vruchtvlees uit de schillen en snijd in plakjes
  • Verdeel de veldsla en waterkers over twee borden, schep de tomaatjes en bleekselderij erop, leg de avocado plakjes erbij
  • Strooi de dille over de salade
  • Voeg eventueel naar smaak nog wat zeezout toe, zelf vonden we dat niet nodig

Tip

Je kunt de bleekselderij ook weglaten
Print dit recept
Recept: Salade
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer