Chocolade muffins van havermout en amandelmeel
Echt waar, voor de chocoladeliefheber is dit het ultime verantwoorde muffinrecept. Wat zijn deze chocolade muffins lekker! Je moet ze een keer gemaakt hebben, pas dan weet je wat ik bedoel. Verantwoord zijn ze ook, we zoeten deze muffins met banaan. Geen agavesiroop, kokosbloesemsuiker of andere suikervervangers, gewoon lekker fruit, dat naast de zoetheid een scala aan vitamines, mineralen en vezels met zich meebrengt.
Chocolade muffins maken
Het beslag voor deze muffins heb ik in de blender gemaakt. Lekker makkelijk. Alles er in stoppen, mixen maar, in de vormpjes gieten en de oven in. Na een aantal minuten begint je huis heerlijk te ruiken. Na 35 minuten zijn ze klaar. Opgelet! Niet allemaal achter elkaar opeten. Hoewel deze muffins verantwoord zijn en veel meer vitamines en mineralen bevatten dan kant en klare muffins van bloem en suiker. Kan je ze niet ongelimiteerd eten. Ze bevatten nog steeds een behoorlijke hoeveelheid calorieën.
Chocolade muffins van havermout en amandelmeel
Dit heb je nodig
- 80 gr Havermout
- 50 gr Amandelmeel
- 3 Banaan - met veel bruine plekken op de schil
- 50 gr Pure chocolade - 85%
- 3 Ei
- 2 tl Bakpoeder
- 2 el Cacaopoeder
- 1 mespuntje Zout
- 1 tl Kaneel
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe alle ingrediënten, behalve de pure chocolade, in de blender en mix tot een glad beslag (staafmixer of keukenmachine kan ook gebruikt worden)
- Verdeel het beslag over 6 muffinvormpjes (siliconen werken het beste)
- Breek 2/3 van de chocolade in stukken en duw het in het midden van het muffinbeslag bij elke muffin
- Rasp de overige chocolade en strooi het over de 6 muffins
- Bak de muffins 35 minuten in het midden van de oven
- Laat vervolgens afkoelen
Ik mag er zoveel als ik wil! :-)
Ze zijn heerlijk. Ik varieer met nog wat stukjes noot, kokos, cacaonibs of rozijnen.
Soms gebruik ik quonoa of boekweitmeel ipv havermout.
Uiteraard mag je er zo veel eten als je wilt ;-) Leuke variatietips!
Ik heb ze gemaakt en kon er zelfs 12 muffins van maken. Alleen vind ik de chocola te donker en daardoor vind ik het niet lekker. Kwestie van smaak denk ik! Wel leuk om uitgeprobeerd te hebben.
Deze zien er superlekker uit. En ideaal voor de ‘bijna rotte’ bananen weg te werken.
Alleen het amandelmeel is niet geschikt voor mijn man (notenallergie). Zou ik dat kunnen vervangen door iets anders?