Boerenpannetje deel 3 – Pompoen
Deel drie alweer van de boerenpannetjes trilogie ;-) Dit keer met pompoen. Eerder maakten we de recepten met aardappel en zoete aardappel. Nu de herfst echt is aangebroken kan pompoen natuurlijk niet ontbreken. Dit recept staat wederom met 30 minuten op tafel. Een heerlijke snelle maaltijd voor een doordeweekse dag.
Omdat het zo’n supersnel recept is en je vast geen tijd hebt om mijn preken te lezen over het eten van voldoende groente, houd ik het lekker kort.
Boerenpannetje deel 3 - Pompoen
Snelle maaltijd van pompoen
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 750 gr Pompoen
- 2 Paprika's
- 1 Ui
- 100 gr Augurk - op zuur
- 4 el Pompoenpitten
- 3 el Olijfolie
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
Zo maak je het
- Was de pompoen goed en snijd hem doormidden
- Schep het vruchtvlees en de pitten eruit
- Snijd de pompoen in repen en vervolgens in kleine blokjes
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de pompoen in 12 minuten goudbruin
- Snijd ondertussen de ui, paprika en augurk in grove stukken. Voeg toe zodra de pompoen stukjes bijna gaar zijn en bak 5 minuten mee
- Voeg de pompoenpitten toe en breng op smaak met peper en zout
Print dit recept
Porties: 2
De pompoen met schil en al bakken?
Jahoor, de schil kun je gewoon eten en wordt zacht tijdens het bakken.
Oooooh baal, baal, baal!! Ik heb echt net de ingredienten gehaald voor de pompoenpuree met kruidnagel. Vervolgens kom ik terug op het werk, blader wat en vind deze. Jammer, hij lijkt me heerlijk~! Nouja, volgende keer beter, weet zeker dat de puree ook bevalt :D.
Hallo Sven,
In het recept staat een foutje bij de bereiding.
Er zitten geen aardappeltjes in het recept, dat moet pompoen zijn.
Geen probleem hoor, maar je wilt het vast goed hebben.
Groetjes,
Géke
Oeps :-) Heb het aangepast, dankjewel voor het melden.