Spinazie omelet
We combineren twee geweldige ingrediënten in dit heerlijke omelet recept. Spinazie en ei. Beide bevatten ze enorm veel goede voedingsstoffen en gecombineerd vullen ze elkaar aan waardoor er een compleet pakket aan voedingsstoffen ontstaat. De omelet is makkelijk om te maken en staat snel op tafel.
Ik heb deze omelet na het sporten gegeten als ontbijt en ik heb er twee sneetjes volkoren brood onder gedaan. Wil je er een koolhydraat arm recept van maken en heb je niet gesport dan is enkel de omelet met spinazie groot genoeg als lunch of ontbijt.
Beide ingrediënten bevatten veel belangrijke voedingsstoffen. Het ei is rijk aan foliumzuur, vitamine B12, vitamine B1, B2 en B6. Vitamine D en E. Daarnaast bevat het veel verschillende essentiële eiwitten. Essentieel betekent dat we deze eiwitten niet zelf kunnen aanmaken. We moeten ze binnenkrijgen via onze voeding.
De spinazie is rijk aan vitamine C, kalium, calcium, caroteen, ijzer, fosfor, magnesium en verschillende bio actieve stoffen. Beide bevatten ze verschillende belangrijke voedingsstoffen. Gecombineerd vormen ze een schitterende bron van bijna alle vitaminen en mineralen die we nodig hebben.
Spinazie omelet
Dit heb je nodig
- 100 gr Spinazie - vers
- 2 Eieren
- 30 gr Geraspte jonge kaas
- 1 mespuntje mespuntje
Zo maak je het
- Snijd de spinazie fijn en laat kort slinken in de pan
- Doe de spinazie in een ruime kom en voeg de eieren, de kaas en de peper toe
- Kluts door elkaar
- Verwarm een klontje roomboter in de pan en bak hierin de omelet mooi goudkleurig
Hoeveel is een mespuntje mespuntje ;)
Gewoon een klein beetje, een snufje ;-)
Wat een interessant verhaal Sven!
Ik denk dat er veel mensen hun voordeel mee kunnen doen.
Trouwens heerlijke, goede en inderdaad snelle gerechten, die jullie ons voor schotelen. Ben er blij mee!
Hartelijke groet,
Charlotte
Enne, goedkleurig moet denk ik goudkleurig zijn? ;-)
haha, inderdaad. Ik heb het aangepast :-)
Na het sporten gegeten als ontbijt? Het schijnt slecht te zijn om vóór je ontbijt te sporten… Het lichaam heeft eten nodig om op te starten, heeft immers de hele nacht niets gehad… Het schijnt dat je lichaam dan energie gaat halen uit je spieren, als je niet ontbijt.. Heb het ook maar ergens gelezen hoor, maar het lijkt me logisch. Als ik ga sporten zonder ontbijt, stort ik ter aarde… Ik moet eerst ontbijten. Wel gezond natuurlijk….
Hoi Bea,
Bedankt voor je reactie. Ik vind het fijn dat je hier op gereageerd hebt. Het geeft aan dat er nog steeds veel onduidelijkheid over bestaat.
Door te sporten op de lege maag stimuleer je de insulinegevoeligheid van onze cellen. Dit is het tegenovergestelde van diabetes type twee. Het is niet waar dat je lichaam voedsel nodig heeft om ‘op te starten’. Je lichaam is na de slaap juist het beste in staat om inspanning te leveren. Het heeft immers de hele nacht gerust en de tijd gehad om energievoorraden in de spieren en de lever bij te vullen. Er gaat juist veel energie zitten in het verwerken van voedsel door onze spijsvertering. Energie die daardoor niet meer beschikbaar is voor een lichamelijke inspanning. Door het sporten op de lege maag stimuleer je ook het vetverbrandingsmechanisme van ons lichaam. Als we continue eten, en eten vóórdat we aan lichamelijke inspanning doen, zal ons lichaam altijd eerst de energie uit de daarvoor genuttigde voeding gebruiken en zo nooit de opgeslagen vetreserves aanspreken. Omdat er altijd voeding in overvloed is kunnen we niet van de een op de andere dag gaan sporten op de lege maag. Dit moet langzaam worden opgebouwd. Je schrijft: “Als ik ga sporten zonder ontbijt, stort ik ter aarde…”. Dit is een typisch voorbeeld van een lichaam dat slecht gebruik maakt van zijn eigen vetvoorraad. Er is zo ontzettend veel energie beschikbaar in de vorm van vet aan ons lichaam. Het zou toch juist gek zijn dat we dan eerst moeten eten voordat we gaan sporten … Ik draai het liever om. Ik lever lichamelijke inspanning zonder te eten, en laat mijn lichaam rusten en herstellen nadat ik gegeten heb. Kijk daarbij ook eens naar de dierenwereld. Er is geen dier dat na het eten van een grote maaltijd weer op jacht gaat. Er wordt na een maaltijd geslapen en uitgerust. Deze manier van denken over voeding is controverse. Helemaal als je kijkt naar onze manier van eten in de huidige samenleving. Maar feitelijk hebben wij als mensen honderdduizenden jaren op deze manier geleefd en past deze manier van eten genetisch gezien veel beter bij ons. Afijn, om een lang verhaal kort te maken. Niet eten, sporten op de lege maag en vasten is niet slecht. Lees ook eens dit artikel dat ik een tijdje geleden geschreven heb: https://www.voedzaamensnel.nl/blog/ik-ga-vasten-24-uur-niet-eten/