Salade van peer en gorgonzola
Er zijn heel veel salade recepten, maar van deze salade met peer en gorgonzola loopt het water ons in de mond! Dit recept is het lekkerst als de peren goed rijp zijn en de gorgonzola lekker pittig is. Lust je geen gorgonzola, maar hou je wel van andere kazen? Vaak is het een kwestie van leren eten. Begin eens met een milde schimmelkaas en drink er een glaasje rode wijn of port bij. Bij ons werkte het in ieder geval, inmiddels vinden we schimmelkaas heerlijk! Misschien denk je, ik ga geen schimmel eten, want dat kan toch niet goed zijn? Nou, het blijkt zelfs dat het eten van schimmelkaas goed voor je is. Schimmels hebben namelijk de neiging omĀ bacteriĆ«nĀ te doden. Penicillium Notatum is bijvoorbeeld ook een schimmel, wat nog steeds wordt toegepast in ziekenhuizen onder de naam Penicilline.
Salade van peer en gorgonzola
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 2 Peren
- 70 gr Gorgonzola
- 2 handjes Rucola
- 1 el Olijfolie
- 1/2 el Witte balsamicoazijn
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Leg wat rucola op twee bordjes
- Schil de peren en snijd ieder in vier stukken. Verwijder het klokhuis
- Leg op ieder bord vier stukjes peer
- Snijd de gorgonzola in blokjes en leg op de peer
- Meng de olijfolie en witte balsamicoazijn in een schaaltje
- Druppel dit over de salade
- Strooi naar smaak wat peper over de salade