Groentesap bevat super veel vitaminen en mineralen en dit groentesap recept is eenvoudig te bereiden.Ā OkĆ©, je hebt er een sapcentrifuge voor nodig, maar dan heb je ook wel heel snel een super voedzaam ontbijt klaar. Het klinkt misschien weinig, een glas sap als ontbijt, maar probeer het eens uit en oordeel zelf! Natuurlijk kun je je groentesap ontbijt ook uitbreiden met een schaaltje yoghurt met noten en zaden. Dat is ook prettig voor je stoelgang. Sapse!

Super groene groentesap

10 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 stengels Bleekselderij
  • 1 Groene appel
  • 1/2 Komkommer
  • 2 handjes Spinazie
  • 1/2 Citroen
  • 15 gr gember - vers

Zo maak je het

  • Was alle groenten goed
  • Snijd de appel in vier stukjes
  • Stop de groenten een voor een in de sapcentrifuge
  • Schenk het sap in twee grote glazen
  • Spoel de onderdelen van je sapcentrifuge direct af met warm water

Tip

Wil je verse groentesap bewaren, vul dan een flesje tot aan de rand met sap, zodat er weinig zuurstof bij kan. Drink je zelfgemaakte groentesap binnen acht uur op, want onder invloed van zuurstof worden de vitaminen in je sap langzaam afgebroken en dat is natuurlijk zonde.
Print dit recept
Recept: Sappen
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer