Een omelet met groente, oftewel het boerenomelet is een extra gezonde versie van een lekker gebakken ei. Deze voedzame omelet vullen we met paprika, champignons, bosui, rauwe ham en geraspte kaas. Met een lepel crème fraiche erbovenop smaakt deze lunch heerlijk én je neemt het makkelijk mee in een broodtrommel. Maar dan zonder brood, gewoon een trommel dus! ;-)

Omelet met groente

15 min
15 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 2 Eieren
  • 50 gr Champignons
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 Bosui
  • 1 plakje Rauwe ham
  • 1 handje Geraspte kaas
  • 1 el Crème fraiche
  • Roomboter - om in te bakken

Zo maak je het

  • Was en snijd de paprika, champignons en bosui in kleine stukjes
  • Bak de gesneden groente met een beetje roomboter in een kleine koekepan
  • Kluts de eieren in een schaaltje en schep daar de gebakken groente in
  • Giet het mengsel terug in de pan
  • Leg er direct een plakje rauwe ham op
  • Strooi de geraspte kaas er overheen
  • Leg een deksel op de pan en laat het ei helemaal gaar worden
  • Leg het omelet op een bord of in een broodtrommel en leg er een schepje crème fraiche op

Tip

Voeg wat tuinkers toe
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer