Sojabroodjes
Deze broodjes van sojameel zijn een goed alternatief voor normaal brood en het is ook nog eens makkelijk om deze broodjes zelf te bakken. De hoofdingrediënten voor dit brood recept zijn sojameel, cottage cheese en ei. Sojabonen bevatten veel gezonde stoffen. Omdat sojameel geraffineerd is, gaat de voedingswaarde wel iets achteruit. Toch is het leuk en lekker om eens broodjes te bakken van sojameel. Beleg ze bijvoorbeeld met onze heerlijke en voedzametonijnsalade of eet ze als vervanging van een pitabroodje bij je hoofdgerecht.
Sojabroodjes
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 75 gr Sojameel
- 2 el Cottage cheese
- 20 gr Roomboter
- 3 Eieren
- 1 el Bakpoeder
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de sojameel, cottage cheese, gesmolten boter, bakpoeder en een snufje zout in een kom
- Pak nog een kom en splits daarboven de eieren. Het eigeel doe je bij de andere ingrediënten, het eiwit laat je in deze kom achter
- Kneed de ingrediënten tot een deeg
- Klop het eiwit stijf met een garde en voeg bij de ingrediënten
- Kneed dit er voorzichtig en kort doorheen
- Verdeel het deeg in vier gelijke porties en leg op een bakplaat met bakpapier
- Zet de broodjes voor 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
Print dit recept
Porties: 2
Hebben jullie de Revolutie broodjes met soja meel er nog opstaan had het opgeschreven maar of dat nu klopt met maar 2 eetlepel Sojameel ga ik twijfelen nu zit dit brood er weer in verdubbeld en met kokosolie ipv zachte boter dat stijft natuurlijk niet echt dan blijft het brood zeker zacht van binnen kan je het haast niet snijden we gaan het zien zal het melden als het beter is
Violetta
Hoi Violetta,
Ik denk dat de revolutie broodjes van iemand anders zijn, wij hebben geen recept met die naam. Twee eetlepels lijkt me ook weinig voor een broodje van sojameel. Hoe was het resultaat?
Groetjes, Jennifer
Goedendag ik heb het recept dit keer verdubbeld en in een cake vorm gedaan wat zonnepitten er op ,dat kneden met het eiwit vindt ik niet zo,n probleem kan je het eerste kneden met deeghaken op langzame stand ook met de mixer doen ? Ik vindt het fijn dat hier niet apart nog een heleboel gluten bij moeten op andere sites allemaal haast met veel gluten en weinig soja meel wat zou daar het verschil maken, sorry voor dit lange bericht (ik heb trouwens weer de 2eieren nu vervangen door chiazaad met water ) prima en heel lekker hoor Bedankt hiervoor Violetta
Goedemorgen ik heb ze van de week gemaakt lekker hoor 1Ei vervangen door lijnzaad en wil eigenlijk verdubbelen en de in een vorm doen om sneetjes te maken en zou ik ook wat vloeibare boter erbij kunnen doen bv half roomboter half vloeibare? verder prima gelukt!! Bedankt alvast voor antwoord
Violetta
Hoi Violetta,
ja, je kunt ook vloeibare boter gebruiken, half om half moet ook lukken. Wat leuk dat je deze sojabroodjes gemaakt hebt!
Ik vond het wel erg plakkerig om te kneden, heb er nog een klein beetje sojameel bij gedaan.
Hoe kregen jullie ze zo mooi rond?
Hoi Petra, we hebben jouw variant van de sojabroodjes gemaakt, het recept staat hier: https://www.voedzaamensnel.nl/lunch/pittenbroodjes-van-sojameel/
We hebben de eieren erin gelaten, zij vormen de basis van het broodje en maken ze luchtiger doordat je het eiwit opklopt. (en ze zijn dan ook niet droog)
Ze zijn super lekker geworden!
Hoi Petra,
Super leuk dat je een variant bedacht hebt op dit recept. We gaan hem zeker uitproberen. Als we de juiste verhoudingen gevonden hebben maken we er een recept van voor op de site ;-)
Dag Sven,
Dat vind ik nou eens echt leuk! En wat een service dat jullie het verder uitwerken! Ik wacht het vol belangstelling af. Alle waardering voor de lekker recepten op de site. Super!
Ik heb deze broodjes gemaakt met een variant (laatst al die met noten en rozijnen gemaakt). Nu in plaats van eieren gebroken lijnzaad geweekt in water; door het deeg pittenmix (zonnebloem, pompoen, hennep, lijnzaad). En kokosolie in plaars van boter. Smaakt heerlijk, deze versie is alleen een beetje droog uitgevallen. Dus er moet of meer kokosolie door, of misschien een beetje notenpasta… Inspiratie voor jullie om een mooie nieuwe variant te maken???