Deze broodjes van sojameel zijn een goed alternatief voor normaal brood en het is ook nog eens makkelijk om deze broodjes zelf te bakken. De hoofdingrediënten voor dit brood recept zijn sojameel, cottage cheese en ei. Sojabonen bevatten veel gezonde stoffen. Omdat sojameel geraffineerd is, gaat de voedingswaarde wel iets achteruit. Toch is het leuk en lekker om eens broodjes te bakken van sojameel. Beleg ze bijvoorbeeld met onze heerlijke en voedzametonijnsalade of eet ze als vervanging van een pitabroodje bij je hoofdgerecht.

Sojabroodjes

10 min
25 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 75 gr Sojameel
  • 2 el Cottage cheese
  • 20 gr Roomboter
  • 3 Eieren
  • 1 el Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Doe de sojameel, cottage cheese, gesmolten boter, bakpoeder en een snufje zout in een kom
  • Pak nog een kom en splits daarboven de eieren. Het eigeel doe je bij de andere ingrediënten, het eiwit laat je in deze kom achter
  • Kneed de ingrediënten tot een deeg
  • Klop het eiwit stijf met een garde en voeg bij de ingrediënten
  • Kneed dit er voorzichtig en kort doorheen
  • Verdeel het deeg in vier gelijke porties en leg op een bakplaat met bakpapier
  • Zet de broodjes voor 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn
Print dit recept
Recept: Bijgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer