Roergebakken sperziebonen met schnitzel en taugé
Met 15 minuten op tafel en een portie groente voor je neus waar je ‘u’ tegen zegt. Dit roerbakgerecht met sperziebonen heeft het allemaal. Veel groente, stukje vlees, peulvruchten en bovendien een heerlijke smaak. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse dag. Weet jij al wat je morgen gaat eten?
Veel van onze gerechten zijn vegetarisch, maar zo af en toe een stukje vlees vind ik best lekker. De schnitzels die we in dit recept gebruiken komen van de slager en zijn van goede kwaliteit. Geen mega-stallen-kweekvlees van met mais volgepropte varkens. Dit stukje vlees komt van een varken dat in de Franse heuvels heeft lopen scharrelen en zich tegoed heeft gedaan aan knollen, groenten, fruit en stro. Aldus de slager die hier mooi over kan vertellen. Ik geloof hem graag en het verschil in smaak bevestigt zijn verhaal. Het vlees heeft meer smaak, is donkerder van kleur en heeft een stevigere structuur. Daarbij vind ik de gedachte fijner dat het vlees van een dier komt dat een prettig leven heeft gehad in zijn natuurlijke habitat en dat hij niet preventief platgespoten is met antibiotica.
Enig nadel. Het vlees is twee keer zo duur dan de kiloknallers. Maar als je net als wij maar een of twee keer in de week vlees eet dan maakt het geen verschil in de portemonnee.
Maar goed, in dit recept gebruiken we dus schnitzel die we in blokjes snijden en meebakken. We maken het gerecht af met sojasaus en een beetje honing, een rode peper en wat pinda’s. Het gerecht krijgt hierdoor een Aziatisch tintje en dat vinden wij heerlijk. Ik hoop jullie ook. Eet smakelijk alvast.
Ohja, soms krijgen we de vraag wat we bij een gerecht serveren. Rijst, aardappelen, etc. Maar wij serveren er niets bij. Dit is het :-) Door de afwezigheid van aardappelen of rijst wordt het een recept dat beperkt is in koolhydraten. Niet teveel koolhydraten binnenkrijgen vinden wij belangrijk. Er hoeft qua portiegrootte ook niets bij geserveerd te worden. We hebben het in dit recept aangevuld met extra groente en andere ingrediënten die veel meer vitaminen en mineralen bevatten dan aardappelen en rijst.
Roergebakken sperziebonen met schnitzel en taugé
Dit heb je nodig
- 500 gr sperziebonen
- 125 gr tauge
- 1 ui
- 1 prei
- 1 Spaanse peper
- 300 gr varkensschnitzel
- 50 gr pinda's
- 1 el honing
- 1 el sojasaus
- 4 el olijfolie
- 1 el ras el hanout
Zo maak je het
- Maak een marinade van de ras al hanout met de honing, de sojasaus en 2 eetlepels olijfolie
- Snijd het vlees in blokjes van 1x1 cm en leg in de marinade
- dop de sperziebonen en blancheer 4 minuten in kokend water
- Snipper de ui, verwijder de zaadlijsten van de Spaanse peper en snijd fijn
- Bak de ui en de peper in de olijfolie voor 3 minuten
- Snijd de prei in ringen en hak de pinda's grof
- Voeg het gemarineerde vlees toe aan de ui en de peper in de pan
- Bak 2 minuten en voeg de prei toe
- Voeg na 2 minuten de sperziebonen en de tauge toe schep door elkaar en bak nog 1 minuut
- verdeel over twee borden en serveer met de gehakte pinda's