Eenpansgerechten zijn top! Naast de pan, heb je slechts een snijplank en een mes nodig, een spatel om te roeren en verder helemaal niets. Of toch wel: honger! Of beter gezegd, trek in een gezonde maaltijd die met 10 minuten voor je neus staat. Want dit gerecht staat super snel op tafel en is daardoor ideaal voor op een doordeweekse dag. Weinig vaat, weinig tijd, wat wil je nog meer!? Dit makkelijke en lekkere eenpansgerecht, die we maken met bonen uit stazak van HAK, is trouwens ook super handig voor als je gaat kamperen en maar 1 gaspitje tot je beschikking hebt. Laat de zomer maar beginnen!

Meer snelle recepten met bonen? Neem hier een kijkje!

Over kamperen gesproken; wat heb ik zin in de zomervakantie! Nog een paar weken en dan gaan we bijna vier weken weg. Klinkt lang, maar ik moet er wel bij vertellen dat we tussendoor werken voor Voedzaam & Snel. Ook als we aan het kamperen zijn vinden we het belangrijk dat we gezond eten. Eenpansgerechten staan dan vaak op het menu.

Naast de tent gaan onze wielrenfietsen mee en natuurlijk onze hardloopschoenen. Het klinkt voor sommigen misschien een beetje vreemd, maar vakantie betekent voor ons vooral veel sporten. Daar hebben we dan alle tijd voor. Lekker wielrennen in de bergen, hardlopen over de boulevard of het strand. Ik kan niet wachten.

Gemak dient de mensch

Deze tegelspreuk hangt bij mijn oma in de keuken en voor dit recept vind ik hem meer dan toepasselijk. Als je weinig tijd hebt (of op vakantie bent) dan is het handig dat je niet teveel handelingen hoeft uit te voeren voor het bereiden van een lekkere en gezonde maaltijd. Bonen zijn in dit opzicht ideaal. Een paar stazakken van HAK hebben we standaard op voorraad, welke gecombineerd met wat verse groenten, binnen een paar minuten een lekkere en gezonde maaltijd vormen. De bonen uit de stazak hoef je niet af te gieten (=minder vaat), hebben een lekkere bite en kunnen zo aan je maaltijd toegevoegd worden.

Mexican style eenpansgerecht

Om in de tropische vakantiesferen te blijven hebben we dit eenpansgerecht een zonnig tintje gegeven. Mexican style eenpansgerecht met bonen. Klink goed toch :-) Rode kidneybonen, mais, paprika, rode peper en verse ananas. Om het gerecht af te maken serveren we het met een paar tortilla chips en wat plakjes avocado. zelfs als je dit gerecht gewoon lekker thuis maakt waan je je direct in Mexico.

“Cibo gustoso!” Of gewoon: “Smakelijk eten”. 

Makkelijk eenpansgerecht met bonen | Mexican style

Makkelijk gerecht met een Mexicaans tintje en rode kidneybonen
5 min
5 min
10 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 215 gr HAK kleine rode kidneybonen - 1 stazak
  • 360 gr mais - 1 pot
  • 1/2 verse ananas
  • 1 rode peper
  • tortilla chips

Zo maak je het

  • Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snipper de rode ui, voeg een scheutje olie in de pan en bak hier op laag vuur de paprika en de ui voor 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af.
  • Wip de pit eruit met de punt van een mes en snijd plakjes van de avocado in de schil
  • Lepel de plakjes avocado uit de schil en leg apart
  • Voeg de rode kidneybonen uit stazak toe samen met het potje mais
  • Snijd de ananas in de lengte doormidden, bewaar 1 helft in folie in de koelkast.
  • Snijd de andere helft nog een keer in de lengterichting doormidden zodat je twee kwarten hebt.
  • Snijd het harde gedeelte weg en snijd vervolgens de schil weg.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan het eenpansgerecht.
  • Verwijder de zaadjes van de rode peper, snijd het vruchtvlees fijn en voeg ook toe.
  • Schep alles door elkaar en verwarm nog 1 minuut.
  • Serveer met de plakjes avocado en een handje tortilla chips.
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Porties: 2
Door: Sven