Thaise curry soep | comfort food
I love comfort food! En dat is deze Thaise curry soep. Dit recept bevat lekker veel groente en staat snel op tafel. De smaak: die is perfect! Snel de keuken in. Zodra je deze Thaise curry soep proeft, ben je even niet meer thuis, maar in een zonnig oord. Dat vind ik nou zo leuk aan koken: je haalt de wereld in huis met al haar lekkere smaken.
Onze kruidenkast explodeert. We hebben dan ook veel kruiden en een te klein kastje. Gelukkig komt daar snel verandering in, want we zijn bezig met een nieuwe keuken, EINDELIJK! Maar wat voor keuken je ook hebt: een gevarieerde kruidenkast is een hele dikke aanrader. Ik hoop dat onze recepten je inspireren om diverse kruiden te gebruiken in onze recepten, maar ook dat je zelf vaker experimenteert met kruiden in zelf verzonnen recepten. Of in recepten van andere blogs/websites/kookboeken.
Goede kruiden & specerijen = lekker eten!
In deze Thaise curry soep gebruiken we een gele currypasta van Koh Tai, gevriesdroogde citroengras van Euroma, verse gember, verse koriander, knoflook en grove peper (by the way, dit is geen sponsored artikel). Die gele gele currypasta ziet er overigens rood uit in het potje (heb je hem voorbij zien komen in onze Insta stories?) maar de soep ziet er wel geel uit. De pittigheid is precies goed. En weet je wat deze curry soep nog meer zo perfect maakt? Ik pureer hem en voeg daarna de kipdijfilet en rode ui pas toe. De basissoep bevat lekker veel groente en is heerlijk van smaak. De kip gaart precies lang genoeg in de soepbasis en is daardoor sappig en vol van smaak. Aan het einde komen er nog taugé, verse koriander en gehakte cashewnoten bij. Hmmmmm.
Thaise curry soep | comfort food
Dit heb je nodig
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 2 cm gember - vers
- 1 ui
- 1 el extra vergine olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 el bouillonpoeder
- grove peper - naar smaak
- 1 el gele currypasta
- 1/2 el gemalen citroengras
- 1 l water
- 1 rode ui
- 400 gr kipdijfilet
- 75 gr cashewnoten - ongezouten
- 7 gr koriander - vers
- 125 gr taugé
Zo maak je het
- Snijd de prei in ringen en de winterpeen in halve plakjes
- Schil de gember, snijd het vruchtvlees fijn en snipper de ui
- Bak de gesneden groenten en gember 5 minuten aan in een el olijfolie, voeg aan het eind 2 teentjes geperste knoflook toe
- Voeg de bouillonpoeder, een beetje grove peper, de gele currypasta, het citroengras en 1 liter water toe
- Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken
- Snijd intussen de rode ui in halve ringen
- Snijd de kipdijfilet in reepjes, hak de cashewnoten en snijd de koriander grof
- Haal de soep van het vuur, pureer de soep en plaats de pan vervolgens terug op het vuur
- Voeg de kipfilet en rode ui toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken
- Schep als laatst de taugé door de soep en serveer de Thaise curry soep met de cashewnoten en koriander
Door een aandoening aan mijn maag mag ik geen pittig eten.
Vraag is dan ook…. is deze soep wat pittig?
Heb hem zojuist voor de eerste keer gemaakt…en zelfs ik vind hem niet te pittig….zelfs niet met een beetje cayennepeper extra!!…denk dat mijn man er nog een lepeltje sambal bij gaat doen!
Lijkt me een heerlijk soepje!
Heerlijke soep! Inderdaad echte comfort food! Kostte me iets meer tijd dan de 40 min maar zeker voor herhaling vatbaar!
Ohhh.. echt? Iets te optimistisch dus :-) Fijn dat de soep gesmaakt heeft, wij vonden hem ook echt heel erg lekker!!