Doperwten, linzen mais spread
Hoe kun je je lunch voedzamer maken? Door een lekkere zelf gemaakte spread op tafel te zetten! Deze spread gemaakt van de doperwten, linzen mais mix uit stazak van HAK geeft je vezels, vitamines, mineralen en heel veel smaak. Vergeet het plakje kaas en achterham, want hier is de bonenspread…
We zijn de laatste tijd steeds meer spreads aan het maken. Het is ook zo’n leuke, gezonde en lekkere manier om je lunch interessanter en gezonder te maken. Pompoen-amandelspread, walnotenpesto, baba ganoush, guacamole, hummus en olijventapenade. Genoeg recepten voor een hele tafel vol spreads! En deze spread van doperwten, linzen en mais mag daarbij niet ontbreken want het is een succesnummer. Je kunt hem op je volkorenboterham smeren, maar de doperwten, linzen mais spread is ook superlekker als dip met reepjes wortel, komkommer en paprika of als smeersel bij een knapperig toastje.
Een spread to spread
Spread is het Engelse woord voor verspreiden of (uit)smeren. Het is dus eigenlijk een werkwoord dat bij ons een zelfstandig naamwoord is geworden. Best grappig. Je zou het kunnen vergelijken met het woord smeersel, van het werkwoord smeren. Al klinkt dat soms iets minder smakelijk, want het ligt dicht bij het woord smerig … Zolang wij Nederlanders maar weten waar het voor dient, namelijk lekker smeren!
Een spread maken van deze bonenmix is echt heel simpel. Je leegt het zakje bonen direct in je keukenmachine, voegt er verse munt, een teentje gepelde knoflook, 1 el tahin, sap van 1/2 citroen, een snufje zeezout en 3 eetlepels extra vergine olijfolie toe, mixt alles goed en je hebt deze heerlijke doperwten, linzen mais spread. Een kind kan de was doen. Zo zie je maar hoe makkelijk het is om een goede, lekkere en verrassende spread op tafel te zetten.
Neem voor meer lekkere inspiratierecepten een kijkje op de website van HAK.
Doperwten, linzen mais spread
Dit heb je nodig
- Doperwten - linzen maismix - 1 stazak van HAK (215 gram)
- 2 takjes verse munt
- 1 teen knoflook
- 1 el tahin - sesampasta
- citroensap - van 1/2 citroen
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 snuf zeezout
Zo maak je het
- Leeg de stazak met doperwten, linzen en mais in een keukenmachine
- Haal de blaadjes munt van de takjes en voeg ze toe
- Pel de teen knoflook en voeg toe
- Voeg ook de tahin, het citroensap, de extra vergine olijfolie en een snufje zeezout toe
- Mix alle ingrediënten tot een grove pasta
- Bewaar de doperwten, linzen maisspread in een afgesloten bakje in de koelkast, als er tenminste iets overblijft om te bewaren!
Ik had t.v. een spread zien maken door een chef en vond t zo lekker eruit zien, dus had ik het meteen gemaakt.
In mijn herinnering ging er doperwtjes knoflook en mascecrone ( weet niet hoe ik het precies moet spellen) kan iemand mij helpen aan dit recept?
Dank u