Kip met mango en cashewnoten
Er zijn veel recepten voor wokken met kip, maar dit gerecht van kip met mango en cashewnoten is toch wel heel erg lekker, voedzaam en snel klaar. Wokken met kip: je vlees is gaar binnen tien minuten en de mango en cashewnoten verwarm je op het laatst even mee. De kokosmelk met kruiden, bosui en munt geeft dit recept van kip met cashewnoten een heerlijke zachte smaak. Mango is heel voedzaam, goedĀ voor je huid, hart en sexleven! Cashewnoten bevatten onder andere veel ijzer.Ā Niet verkeerd dus, dit recept van kip met mango en cashewnoten ;-).
Kip met mango en cashewnoten
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 250 gr Kipfilet
- 1 Mango
- 150 gr cashewnoten - ongezouten
- 1/2 Ijsbergsla
- 1 Bosui
- 50 gr Kokosmelk
- 1 tl Koriander - gedroogd
- 1 el munt - vers
- Peper - naar smaak
- Zout - naar smaak
- 1 klontje Roomboter
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet en de mango in blokjes
- Snijd de bosui in ringen en de munt klein en meng in een schaaltje met de kokosmelk, koriander, wat peper en zout
- Zet een wok op hoog vuur met een klontje boter en wok de kipfilet vijf minuten, totdat het bijna helemaal gaar is
- Was en snijd intussen de sla in kleine stukjes
- Roer het kokosmengsel door de kip en wok nog een paar minuten op middelhoog vuur
- Roer de cashewnoten en mango door de kip en verwarm nog even mee
- Voeg naar smaak nog wat peper toe
- Verdeel de sla over de borden en schep daar de kip met mango en cashewnoten op
Print dit recept
Porties: 2
Heb hier een variante van gemaakt met wat meer cocosroom, groene paprika, currypoeder en bloemkoolrijst. Ipv munt heb ik verse koriander gebruuikt. Heerlijk !
Ik heb het recept gemaakt en vond het erg lekker. Wel heb ik de verhouding veranderd omdat ik 150 gram cashewnoten wel erg veel vond.
Ik heb 50 gram cashew nootjes gebruikt en 150 gram kokosmelk.