Gazpacho recept | Steek de barbecue aan met kerst!
Een koude soep met kerst serveren is niet alleen lekker en gezond maar ook enorm handig. Je bereidt de soep een dag van tevoren, plaatst hem in de koeling en je kunt hem zo inschenken en serveren. Geen pan op het vuur, geen extra vaat. Super easy.
Kun je barbecuen met kerst? Ja natuurlijk kan dat. Super leuk juist. Laat die kerels (of dames) buiten op de barbecue mooie stukken vlees bereiden. Je hebt er een extra kookoppervlak bij.
Voor deze gazpacho grillen we geen stukken vlees maar stukken groente. De grillsmaak proef je goed en dat maakt het tot een bijzonder lekker voorgerecht.
De smaak van dit voorgerecht is enorm lekker maar vrij intens. Het zet de smaakpapillen op scherp. Je kunt er daarom ook heel goed een voorgerecht of tussengerecht voor 6 personen van maken door het in een klein glaasje te serveren zoals op de foto.
Dit gazpacho recept vind je vast ook lekker.
Gazpacho recept | Steek de barbecue aan met kerst!
Dit heb je nodig
- tomaten – 300 gram
- paprika – 3
- rode wijnazijn – 50 milliliter
- extra vergine olijfolie – 100 milliliter
- limoen – 1/2
- komkommer – 1 hele
- avocado – 1
- basilicum – 10 blaadjes
Zo maak je het
- Steek de barbecue aan, als je een barbecue met deksel hebt breng hem dan naar een temperatuur van ongeveer 220 graden
- Halveer de tomaten
- Snijd de avocado rondom de pit doormidden en draai de helften van elkaar
- Snijd de paprika in stukken en verwijder de zaadlijsten
- Gril de paprika op de huid en laat deze zwart worden (ongeveer 8 minuten)
- Gril tegelijkertijd de tomaten en de avocado maar keer deze regelmatig om (ongeveer 6 minuten)
- Doe de tomaten en de avocado direct in de blender als deze klaar zijn
- Stop de zwart geblakerde paprika in een afgesloten bakje en laat hem 10 minuten staan
- Veeg/trek de geblakerde huid van de paprika weg en stop ook in de blender
- Snijd de komkommer in grove stukken en voeg ook toe
- Voeg de wijnazijn, de olijfolie, het sap van de limoen en de basilicum toe
- Blend tot er een gladde soep ontstaat, proef en breng op smaak met zout en peper
- Laat de soep koud worden in de koelkast en serveer met een blaadje basilicum