Bietensalade met haring en appel
Dit salade recept van bieten, haring en appel vinden wij verrukkelijk. De zoete rode bietensalade gecombineerd met zoute haring en fris zoete appel smaakt niet alleen erg lekker, het is ook nog eens heel voedzaam. Haring bevat essentiële omega-3 vetzuren en de vitamines A1, B1, B2, B6, B12, C, D. Een visje op zijn tijd is erg goed voor je. Hou je niet zo van een losse haring, probeer dan eens deze heerlijke salade.
Bietensalade met haring en appel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 500 gr rode bieten - voorgekookt
- 4 Haringen
- 1 Appel
- 1 Bosui
- 3 takjes Peterselie
- 2 el Crème fraiche
- Peper - naar smaak
Zo maak je het
- Was de bieten en snijd ze in blokjes
- Snijd de haring in stukjes en de appel in blokjes
- Snijd de bosui in ringen en de peterselie klein
- Meng de bieten, haring, appel, bosui en peterselie in een schaal
- Schep er de crème fraiche doorheen en strooi naar smaak wat peper over de salade
- Verdeel over twee borden en smullen maar!
Print dit recept
Porties: 2
Wat een lekker recept toch. Zelf doe ik er graag een augurkje bij. En natuurlijk dille ipv. Peterselie.
ook heerlijk met zure haring en een fijngesneden uitje
Heerlijk!
ik heb er nog een eigen draai aan gegeven met wat verse makreel,zilveruitjes en een hard gekookt eitje!!
Klinkt goed!
Heerlijke salade, om het nog iets frisser te makken de bosui vervangen door ca 10 gehalveerde zilveruitjes.
Heerlijk met gegrilde aardappelblokjes met kruidenzout uit de oven.
Dit recept is een blijvertje! Echt zoooo lekker!!
Een heerlijke salade die ik nu voor de tweede keer maak en voor mij een blijvertje dat ik zeker nog vaker zal eten.
In plaats van verse haring heb ik zure haring uit een potje gebruikt.
Een hoofdmaaltijd als je er gekookte aardappel, in blokjes gesneden, door schept.
Dit doe ik dus meestal .
En ik gebruik zure haring uit een potje daar zitten ook al uitjes meestal in. Plus een augurkje.
Die maakte m’n moeder vaak bij de BBQ in de 70-er jaren. Lekker.