Volkoren noodles met sugar snaps en limoen-gember saus
Onlangs ontdekten we volkoren noodles. Ik vind noodles lekker, maar had ze al jaren niet meer gekocht. Totdat ik de volkoren variant ontdekte. Wat zijn ze lekker simpel: even weken in heet water en klaar ben je. Met volkoren noodles tover je wel heel snel een gezonde maaltijd in elkaar. Perfect voor een drukke dag!
Soms word ik een beetje moe van mezelf. Omdat ik dan moe ben. Maar ook omdat ik altijd druk ben. Waarom zijn we eigenlijk allemaal steeds zo druk met van alles en nog wat? Willen we te veel en te snel? Of is het gewoon een andere tijd?
Twee banen, die regelmatig voelen als hobby, maar toch ook zorgen voor druk(te). Een grote verbouwing. Een peuter. Een sociaal leven. Een leuke man. En dan heb ik ook nog dingen niet gedaan. Uitjes afgezegd (sorry, de verbouwing heeft prio), de uitgever laten weten dat we nu niet nog een nieuw boek gaan maken. Sorry! (Maar ik verzamel wel al ideetjes hoor!)
Het is ook wel veel. En ik ben natuurlijk niet alleen. Waarschijnlijk heb jij het óók druk. Is het gewoon te veel allemaal, of moeten we er anders mee leren omgaan?
Soms verlang ik naar simpelheid. Maar een dag later denk ik weer: nee ik vind dit leuk! Om jullie te inspireren, ergens naartoe te gaan in nette kleding. Me relevant te voelen. Ik kan ontzettend genieten van het moeder zijn. Maar ik kan ook genieten van werken en dingen voor elkaar krijgen. Mooie dingen creëren en inspireren.
Zo zou ik ook graag een kinderkarakter willen bedenken, en daarmee een voorleesboekje willen schrijven. En tekenen.
Maar ik dwaal echt compleet af van het onderwerp: volkoren noodles. Die zijn dus echt ideaal als je ook zo’n hoofd met te veel ideeën en takenlijstjes hebt.
Ook lekker: volkoren noodles met garnalen
Volkoren noodles met sugar snaps en limoen-gember saus
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 200 gr volkoren noodles
- 1 rode paprika
- 200 gr sugar snaps
- 2 bosui
- 75 gr wortel - jullienne gesneden
- 80 gr cashewnoten - ongezouten
- 5 gr koriander - vers
- 2 el sesamzaadjes
- 1 limoen - het sap
- 20 ml soja
- 30 ml sesamolie
- 7 gr gember - vers
- 1/2 el honing
Zo maak je het
- vul de waterkoker en breng het water aan de kook
- snijd de rode paprika in reepjes, snijd de uiteinden van de sugar snaps en snijd de bosui in ringen, hak de cashewnoten grof
- laat de noodles 4 minuten wellen in een schaal in het hete water
- wok intussen de paprika, sugar snaps, wortel en cashewnoten 5 minuten op hoog vuur, totdat de groenten beetgaar zijn
- meng de ingrediënten voor de limoen-gember saus in een schaaltje, giet de noodles af, leg ze in een schaal en schep de saus erdoor
- voeg de gewokte groenten toe aan de noodles, schep om
- hak de koriander grof en strooi samen met de sesamzaadjes over de volkoren noodles
Hi Jennifer, ik ga je recept zo maken maar ik zie nergens wanneer je de bosui toevoegt.