Wokgroenten met verse gember en dadel
Wij houden van wokken! En niet alleen omdat het heerlijk is maar ook omdat het super snel klaar is en heel erg gezond. Omdat de groenten in de wok maar kort verwarmd worden blijven de belangrijke voedingsstoffen optimaal behouden. Kruidensaus of woksaus vol met smaakversterkers heb je niet nodig, zelf je kruiden er aan aan toevoegen is simpel en stukken gezonder. Een lepel crème fraîche erop en je hebt binnen een paar minuten een heerlijk verse en gezonde maaltijd voor je neus staan. Eet smakelijk, op je gezondheid!
Wokgroenten met verse gember en dadel
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 1 Courgette
- 1 rode paprika
- 300 gr Kipfilet
- 200 gr Champignons
- 10 gr gember - vers
- 1 Spaanse peper
- 6 dadels - vers
- 2 el Crème fraîche
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd ook in stukken
- Snijd de champignons in plakjes en de courgette in blokjes
- Schil de gember en hak deze fijn. Ontdoe de peper van de zaadjes en snijd deze ook klein.
- Verwarm olie in een wokpan op hoog vuur en bak de kipfilet kort aan, samen met de peper en gember
- Voeg alle groente toe en wok 5 minuten op hoog vuur mee
- Ontpit de dadels, snijd in kleine stukjes en verwarm even mee
- Schep je wokgerecht op een bord en en schep er een lepel crème fraîche bovenop
Print dit recept
Porties: 2
Bij dit recept staat de peper niet tussen de ingredienten. Het is overigens heerlijken heel makkelijk, al vind ik het lekker de peper en de gember eerst even aan te bakken in de olie voor extra smaak.
Hoi Loesje, we hebben het aangepast en nu ook aangegeven om de gember en peper direct met de kip mee te bakken, dat is inderdaad erg lekker!