Plaatgroenten met ras el hanout
Dit recept voor plaatgroenten uit de oven, is ideaal voor op een drukke dag. Krieltjes, bospeen en broccoli uit de oven met ras el hanout. De oven doet het werk. Ongelofelijk simpel, vegan en lekker!
Wat is er fijner dan een apparaat die het werk voor je doet? En voor jou een gezonde maaltijd op tafel zet? Ik heb het niet over een wonder apparaat. Maar gewoon over een simpele oven.
Sven maakte laatst zo’n ovenplaat vol groente. Normaal gesproken voeg ik altijd olijfolie toe als ik groente in de oven gril. Maar Sven had dat niet gedaan. Ik was eerst een beetje verbaasd maar even later vond ik het een super goed idee. De groentes waren namelijk lekker knapperig geworden en de broccoli was zelf een beetje droog geroosterd aan de uiteinden. In combinatie met ras-el-hanout kruiden, super lekker. Dit moet een plaatgroente recept worden die we kunnen delen, zei ik tegen Sven.
Nou, daar is ie dan: een heerlijk recept van gegrilde groente uit de oven, zonder olijfolie. Geniet ervan!
Plaatgroente met ras el hanout
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 10 bospenen
- 600 gr krieltjes - mix
- 500 gr broccoli
- 1 el ras el hanout
- 1 tl grof zeezout
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 180ºC
- snijd het loof van de bospenen en snijd ze in de lengte doormidden, snijd de dikkere in vieren in de lengte
- snijd de krieltjes in blokjes, was de krieltjes en de bospeen en laat uitlekken
- verdeel de krieltjes en bospenen op een ovenschaal (bekleed met aluminumfolie of bakpapier) en strooi er 1/3 van de ras el hanout en het zeezout overheen, verwarm 20 minuten in de oven
- breek intussen de broccoli in roosjes en voeg die na de 20 minuten toe aan de krieljtes en peen, strooi de rest van de ras el hanout er overheen en bak in 30 minuten gaar en knapperig in de oven