Hasselback sweet potatoes
Oftewel; zoete aardappel met een ingesneden ruggetje. Klinkt toch minder sexy dus vandaar de Engelse titel van dit heerlijke en eenvoudige bijgerecht. Met Kerst in aantocht zou dit misschien wel eens het bijgerecht kunnen zijn waar je nog naar opzoek bent.
Ik heb er eigenlijk helemaal geen zin in dit jaar. Kerst. Onze benedenverdieping is nog steeds niet bewoonbaar, niets voor de ramen en alleen een tuintafel met een paar tuinstoelen. Oja, en een oven met gaspit en een vaatwasser. Dat dan weer wel. Maar, de verbouwing schiet wel enorm op. Wanden en plafond zijn inmiddels gestuukt en geschuurd (wat een helse klus was dat schuren trouwens) en ik ben bezig met het schilderen van al het houtwerk. Als dat gereed is dan kan ik de gestuukte delen voorstrijken en dan gaan muur- / plafondverven. En dan ga je echt resultaat zien. Daar kijk ik enorm naar uit.
Zoals je merkt is de verbouwing thuis ook het enige waar ik momenteel goed over na kan denken. Daarbij fotografeer ik veel en dus blijft er vrij weinig tijd over voor Voedzaam & Snel. Daar baal ik behoorlijk van. Gelukkig is Jen er nog en neemt zij het grootste gedeelte voor haar rekening. Maar wat heb ik zin om dalijk weer helemaal in de site te duiken. Ik heb een hele stapel onderzoeken over voeding liggen die ik zo graag zou willen lezen (en er over schrijven) maar het ontbreekt me nu echt even aan de tijd.
Hasselback van zoete aardappel
Dit heerlijke gerecht met zoete aardappels heeft een klein beetje liefde en aandacht nodig. Als het eenmaal in de oven zit heb je er geen omkijken meer naar. Om te voorkomen dat je de aardappel per ongeluk helemaal doorsnijdt, kun je het beste twee Chinese stokjes aan weerszijde van de aardappel leggen. Als je bij elk sneetje op de stokjes uitkomt krijg je een mooi resultaat. Gebruik een groot en scherp keukenmes en begin voorzichtig. Je zal merken dat de laatste zoete aardappel een stuk sneller gaat dan de eerste. Ik was met de vier zoete aardappels ongeveer 5 minuten bezig.
Hasselback sweet patatoes
Dit heb je nodig
- 4 zoete aardappels - 1 per persoon
- 1 bol knoflook - vers
- 4 takjes rozemarijn - vers
- 4 el olijfolie - geraffineerd
- peper en zout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de zoete aardappels over de lengte in met een scherp keukenmes
- Leg ze in een ovenschaal(tje)
- Snijd de bovenkant van de bol knoflook en leg in de ovenschaal
- Voeg ook de rozemarijn toe
- Strooi versgemalen peper en zout over de aardappels en de knoflook
- Schenk wat olijfolie over de aardappels en de knoflook en plaats in de oven voor 45 minuten
- Als de aardappels gaar zijn, druk je met een mes op een snijplank de zachtgeworden knoflook uit de schil. Smeer dit over de aardappels.
Deze sweet patatoes smaakte zeer ongebruikelijk, ze hadden een mild-zure nasmaak en de textuur was zeer divergerend. Het gebeurt ook niet vaak dat deze patatoes zo bruin zien, ik ben geen racist maar ben geen fan van bruine pattaten. Stuur me een DM op het platform Instagram. Mijn gebruikersnaam is noowa._
Ziet er heerlijk uit en komt zeker op ons kerst menu. In het recept staat snij over de lengte(lengthwise) maar de foto laat crosswise zien.