Hartige taart met zoete aardappel en spinazie
Een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel zetten zonder veel moeite? Maak dan deze hartige taart met zoete aardappel en spinazie. Veel groente en weinig werk. Daarbij is de smaak van deze hartige taart mild en een beetje zoet. Een perfecte maaltijd voor (kleine) kinderen.
Dit recept lijkt een beetje op een quiche, en dat komt doordat het eigenlijk hetzelfde is. De termen hartige taart en quiche worden vaak door elkaar gebruikt. Ik noem dit een hartige taart en geen quiche omdat de verhouding ei/groente net iets anders is. Er zitten minder eieren in. Ze zorgen ervoor dat de groenten bij elkaar blijven, maar je hebt bijna niet door dat ze erin zitten.
Hartige taart zonder deeg
De overeenkomst met onze quiche recepten is dat we geen deeg gebruiken voor deze taart. De truc is om een vel bakpapier in je (flexibele) taartvorm te leggen. Dan til je de taart er gemakkelijk uit.
Na een moeizame start (Ella zit in de ik-wil-alles-zelf-bepalen-fase) heeft Ella heerlijk gesmuld van dit recept. Hij is dus kinderen-proof getest door een 2-jarige! :-)
Hartige taart met zoete aardappel en spinazie
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 400 gr zoete aardappel
- 4 eieren
- 150 gr geraspte kaas
- 2 witte uien
- 400 gr spinazie
- 50 gr walnoten
- 1 trostomaat
- 1 el olijfolie
- zeezout
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- schil de zoete aardappel, snijd het vruchtvlees in blokjes, doe ze in een pan met heet water en kook de blokjes in zo'n 7 min gaar
- snijd de ui in halve ringen en smoor ze in een pan met olijfolie totdat ze lekker zacht zijn
- doe de ui in een kom en laat vervolgens de spinazie slinken in de pan, doe de spinazie ook in de kom
- giet de zoete aardappel af, laat uitlekken en doe ze ook in de kom
- snijd de tomaat in 5 plakjes
- voeg bijna alle geraspte kaas, de walnoten en een snufje zeezout toe
- breek de 4 eieren boven een schaal en giet dit in de kom, schep alles door elkaar
- leg een vel bakpapier op een (flexibele) taartvorm en schep het mengsel erin
- beleg de hartige taart met de tomaten en de rest van de geraspte kaas
- bak de hartige taart in 30-35 minuten gaar in de oven
Wat is de grootte van de springvorm dat hiervoor gebruikt is?
Ik ben 2 en ik zeg ‘nee’!
haha yep