Boerenkoolsoep met geroosterde tomaten
Soep van boerenkool? Dat is dus hartstikke lekker! Helemaal als je het combineert met de smaak van geroosterde tomaatjes en knoflook. Vol smaak en vol goede voedingsstoffen. Geniet ervan!
Voor een training was ik bij Seats2Meet in Utrecht. De training zelf was inspirerend, maar de lunch die erbij inbegrepen zat ook. Er was volop gezonde keus, waaronder een boerenkoolsoep met geroosterde tomaten. Ik had nog nooit een soep van boerenkool gemaakt dus die moest ik proeven. De boerenkool was nog duidelijk aanwezig in de heldere soep waardoor je een beetje moest kauwen. Verrassend genoeg vond ik dit niet erg en de smaak was heerlijk. Met alleen de soep geproefd te hebben, ging ik thuis aan de slag om boerenkool soep te maken met geroosterde tomaten.
In eerste instantie dacht ik dat het misschien wat heftig zou zijn voor Ella. Vanwege de ‘stukjes’ boerenkool. Maar ze heeft haar kommetje met wat hulp helemaal opgegeten. Het sap ging er eerst in en aan het eind waren het happen boerenkool. Maar blijkbaar is dat ook een manier om deze soep te nuttigen, haha!
Boerenkool soep met geroosterde tomaat
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 250 gr kleine tomaatjes
- 3 tenen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 rode ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 tl tijm - gedroogd
- 1 tl salie - gedroogd
- 1 liter bouillon - vega(n)
- 150 gr boerenkool - gesneden
Zo maak je het
- verwarm de oven voor op 200 graden
- pel de tenen knoflook en doe ze samen met de tomaten en een halve eetlepel olijfolie in een ovenschaal, rooster 20 minuten in de oven
- snipper intussen de rode ui en snijd de bleekselderij in plakjes
- fruit de ui met een beetje olijfolie, de tijm, salie en bleekselderij
- voeg de bouillon, de boerenkool en de geroosterde tomaten toe en ook de geroosterde knoflook na deze fijn te hebben gehakt
- breng de soep aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken
- pureer de soep heel eventjes grof met een staafmixer
Wat een heerlijk recept weer voor herhaling vatbaar
Top! Goed om te lezen