Zeebaars uit de oven – simpel recept
Wat is een visje op zijn tijd toch heerlijk! De visboer had speciaal voor mij twee mooie zeebaarsjes klaarliggen. Zeebaars uit de oven maken is super simpel. Die basic bereiding van zeebaars uit de oven deel ik met jullie in dit recept. Minimale inspanning, 30 minuten oventijd en je kunt smullen!
Tip: zeebaars op je BBQ maken? Bekijk dit recept.
Zeebaars is een veelzijdig visje met een mild zoete smaak. Grijp jij als je vis wilt maken steevast naar zalm en kabeljauw? Doe het dan eens anders en neem zeebaars mee. Veel mensen vinden het een beetje spannend of onaantrekkelijk om een hele vis te bereiden. Maar het valt echt reuze mee. Als je dit recept een keer hebt gemaakt, weet je dat het peanuts is.
De visboer maakt de zeebaars voor je schoon, je hoeft hem thuis alleen maar af te spoelen en droog te deppen. Ze je in de holte nog wat zachte, rode vliesjes zitten, trek deze dan voorzichtig weg.
Door de buikholte van de vis te vullen met verse kruiden, citroen en knoflook, wordt je zeebaars uit de oven nog lekkerder. Ik had nog een bosje rozemarijn liggen dat ik heb gebruikt voor dit simpele recept. Maar je kunt ook heel goed dille of tijm gebruiken.
Zeebaars met gegrilde groenten
Wil je een complete maaltijd op tafel zetten? Leg dan simpelweg gesneden groenten naast de zeebaars. Denk aan reepjes paprika, mini broccoli, blokjes zoete aardappel, plakjes courgette, paksoi, bloemkool, wortel, groene asperge of tomaatjes, het kan allemaal. En het is super lekker en gezond.
Zeebaars uit de oven
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 2 zeebaars - van de visboer, schoongemaakt
- 1 citroen - biologisch
- 1 bol knoflook
- 15 gr rozemarijn - vers
- peper
- zeezout
- 2 el olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
- spoel de vis af onder de kraan, dep droog met keukenpapier
- snijd de citroen in plakjes, pel de knoflook
- bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg daar de twee zeebaarzen op
- vul de buikholte van de zeebaars met de citroen, knoflook en de takjes rozemarijn
- bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout en grove peper
- gaar de zeebaars 30 minuten in de oven
wat een uber onzin! speciaal voor u? ik denk toch zeker te weten dat er nog 62762 exemplaren voor andere klanten beschikbaar waren. next time niet met de gerechten van mijn oom Rudolf van Veen pronken aub. kansloos dat je het wegzet alsof het door u bedacht is. walgelijke actie!
Hoi Derk,
Wat leuk dat Rudolf van Veen je oom is! Ik weet niet zo goed wat je bedoelt, maar een zeebaars uit de oven met citroen, knoflook en rozemarijn is niet zo ingewikkeld. Er zullen ongetwijfeld nog heel veel andere chefs zijn die een soortgelijk recept in hun kookboek of op hun website hebben staan.
Groetjes, Jennifer
Eigenlijk is het niet veel werk, gewoon citroentje erbij, tijm erover kappen oventje in en voetjes omhoog. Bedankt Jennifer om ons de weer de schoonheid van de simpliciteit mee te geven, een dikke 10 van ons.
Super recept. Echt heerlijk ook met gegrilde groenten erbij! Staat inmiddels op ons vaste repertoire. Wij maken er zelf nog rode mojo bij (saus van de Canarische eilanden). Zalig!
Bedankt Jennifer!
Echt superlekker en inderdaad heel makkelijk. Bedankt Jennifer!
Heel erg lekker….
En heel erg makkelijk…..