Mediterraanse salade met zeebaars en sinaasappel-basilicum dressing
Een geweldig lekkere mediterraanse salade op tafel zetten? Maak dit recept met lauwarme zeebaars uit de oven en een zoete sinaasappel-basilicum dressing. Serveer met een stukje homemade focaccia en het is net of je in een restaurant aan het eten bent.
De titel van dit recept doet je misschien denken dat dit een ingewikkeld recept is. Het tegendeel is waar. De vis en de groenten garen tegelijk in de oven en in de tussentijd meng je de ingrediënten voor die heerlijke sinaasappel-basilicum dressing in de keukenmachine. Weinig werk en een geweldig lekker en super gezonde maaltijd als resultaat. Dat is Voedzaam & Snel!
Ok, ik moet niet overdrijven. Natuurlijk zijn er nóg eenvoudigere recepten. Zoals mijn all-time favorite Mexicaanse bonensoep recept. En ik weet ook dat als je een recept voor het eerst maakt, of je nog niet vertrouwd bent met het maken van een hele vis in de oven, het iets minder simpel op je overkomt. Daarom raad ik aan om een aantal recepten te proberen en jouw favorieten dan wat vaker te maken. Zo krijg je er handigheid in en hoef je het recept niet meer te lezen. Dán ben je pas snel klaar!
Is er geen asperge broccoli of mini broccoli te koop? Dan kun je dit recept ook met gewone broccoli maken. Breek de broccoli in kleine roosjes, zodat ze goed gaar worden.
Je kunt dit recept opslaan en toevoegen aan jouw favoriete recepten
Wist je dat je jouw favoriete recepten kunt opslaan op onze website? Kijk hieronder maar en klik op: Toevoegen aan mijn recepten. Heb je nog geen account, dan heb je dat zo aangemaakt.
Mediterraanse salade met zeebaars
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 2 zeebaars - van de visboer, schoongemaakt
- 1 citroen - biologisch
- 1 bol knoflook
- 15 gr rozemarijn
- peper
- zeezout
- 2 el olijfolie
- 200 gr asperge broccoli
- 2 sinaasappels
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 takjes peterselie
- 100 gr spinazie
- 20 gr walnoten
- 2 el olijfolie - extra vergine
- 15 gr basilicum - vers
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
- spoel de vis af onder de kraan, dep droog met keukenpapier
- snijd de citroen in plakjes, pel de knoflook, snijd de paprika's in reepjes
- bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg daar de twee zeebaarzen op, vul de buikholte van de zeebaars met de citroen, knoflook en de takjes rozemarijn, bestrijk de vis met olijfolie en bestrooi met een beetje zeezout en grove peper
- leg de asperge broccoli en de reepjes paprika naast de vis
- gaar de zeebaars en de groenten 30 minuten in de oven
- meng intussen de basilicum, het sap van 1 sinaasappel en een snuf peper en zout in de keukenmachine
- pel de andere sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes, snijd de peterselie fijn
- laat de vis even afkoelen en haal dan voorzichtig het vruchtvlees van de graat
- leg de spinazie in een schaal en besprenkel met de helft van de dressing, voeg de stukken zeebaars, de gegrilde groenten, de walnoten en de peterselie toe