Vegan spaghetti met groene saus, paprika en zwarte olijven
Snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Je doet het met dit recept. In deze spaghetti gaat homemade groene saus, gemaakt van spinazie. Daar komen nog rode en gele paprika, rode ui, broccoli en zwarte olijven bij. Het resultaat is een heerlijke volkoren pastamaaltijd vol groente.
Het recept voor de groene saus vind je hier.
Het is een kwestie van de ingrediƫnten vermalen in een keukenmachine, dus dat is zo gepiept. Terwijl de pasta kookt, snijd je de paprika in blokjes, de rode ui in halve ringen en de broccoli fijn. Wil je nog sneller zijn? Je kunt tegenwoordig broccoli rijst in de supermarkt kopen. Leuk als vervanger van rijst, maar ook super easy als je meer groente aan je maaltijd wil toevoegen zonder te snijden. Doordat de broccoli zo fijn gesneden is, is het veel sneller gaar. De olijven doen we er in hun geheel bij. Scheelt weer snijwerk ;-)
Ik werk dit lekkere vegan pasta recept uit in onze nieuwe keuken. Je kunt perfect werken aan de zijkant van het kookeiland, waar stroom is voor mijn laptop en 2 comfortabele barkrukken staan.
Vegan pasta met groene saus
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 200 gr volkoren spaghetti
- 3 el groene pastasaus
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 21 zwarte olijven
- 200 gr broccoli
- olijfolie
Zo maak je het
- kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking
- snijd de rode ui in halve ringen en de paprika's in blokjes
- snijd de broccoli superfijn
- doe een scheutje olijfolie in een hapjespan, fruit de ui aan en bak vervolgens de paprika en broccoli 5 minuten mee
- schep de groene pastasaus door de warme spaghetti, voeg een beetje zout, de paprikastukjes en de zwarte olijven toe