Simpele quesadilla’s met paprika
Zin in een gezellige en voedzame lunch voor het hele gezin? Een lunchrecept dat niet veel tijd kost om te maken? Dan zijn deze volkoren quesadilla’s perfect. Het zijn Mexicaanse tosti’s, waar we naast jonge kaas ook paprika, komkommer en paprikapoeder aan toevoegen. Het is een super eenvoudig recept met een lekker en voedzaam resultaat.
Thuiswerken combineren met kinderen. Wát is dat een uitdaging. De lunch is dan het moment dat je even aandacht hebt voor elkaar, zonder je schuldig te voelen tegenover collega’s. Want iedereen moet lunchen. Het leuke van dit recept is dat de kinderen mee kunnen helpen. Zo doe je echt even iets samen, zonder dat het aanvoelt als tijdverlies dat je eigenlijk in die ene opdracht had moeten stoppen.
De kleintjes vanaf een jaar of 3, kunnen de volkorenwraps beleggen met een plakje kaas, stukjes paprika en komkommer. En paprikapoeder strooien. Wat maakt het uit dat je één hapje hebt met heel veel paprikapoeder en daarnaast helemaal géén paprikapoeder. Het hoeft niet perfect.
Succes allemaal in deze gekke tijd. En geniet van de lunch!
Quesadilla’s met paprika
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 6 wraps - volkoren
- 1 rode paprika
- 1/3 komkommer
- 6 plakken jonge kaas
- paprikapoeder
Zo maak je het
- snijd de rode paprika en komkommer in hele kleine blokjes
- vouw een wrap dubbel, klap weer open en beleg met een plakje kaas en één eetlepel komkommer + paprika stukjes en strooi er een beetje paprikapoeder overheen
- klap de quesadilla dicht en verwarm in het tosti-ijzer totdat de kaas is gesmolten, maar er niet uitloopt
- herhaal met de rest van de wraps
- heb je nog een beetje gesneden paprika en komkommer over? Strooi dit dan over de quesadilla's en voeg nog een beetje paprikapoeder toe