Gevulde paprika met gehakt, feta en gember
In dit gevulde paprika recept zetten we de met feta, stukjes gember en gehakt gevulde paprika’s in de oven. De paprika wordt daardoor lekker zoet en de gember geeft het gerecht een lekkere bite. Gember heeft veel eigenschappen die gezond zijn voor ons lichaam; het bevat onder andere veel antioxidanten, vitaminen en mineralen. Zo is gember bevorderlijk voor de stoelgang, verhelpt het een opgeblazen gevoel, verlicht het migraine en is het goed voor de bloedcirculatie. Het helpt tegen misselijkheid en braken en het beschermt je tegen hart- en vaatziekten en kanker. Daarbij zorgt gember er ook voor dat je meer speeksel aanmaakt, waardoor je maaltijd beter verteerd wordt. Kortom: we like gember!
Gevulde paprika met gehakt, feta en gember
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 2 Rode paprika
- 250 gr Gehakt - rund
- 100 gr Feta
- 10 gr gembe - vers
- 2 tl Couscous kruiden
- Peper
- Knoflook
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rul het gehakt in een pan en haal direct van het vuur als het gehakt gaar is
- Snijd intussen de feta in blokjes en de knoflook fijn
- Schil de gember en snij fijn
- Meng het gehakt met de feta, knoflook en gember in een schaal
- Roer er twee theelepels couscous kruiden doorheen
- Voeg naar smaak nog wat peper toe
- Was de paprika's, snijd de kapjes eraf en maak de binnenkant schoon
- Zet de paprika's in een ovenschaal en vul met het gehaktmengsel
- Leg de kapjes bovenop de paprika's
- Zet de gevulde paprika's 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade die je kunt maken als de paprika's in de oven staan De paprika's zijn nu nog net een beetje knapperig. Wil je zachtere paprika's, laat ze dan nog 10 minuten langer in de oven staan.
Tip
Heb je geen couscous kruiden in huis? Gebruik dan wat kaneel en nootmuskaat.
Print dit recept
Porties: 2