Breakfast bowl met scrambled eggs
Goedemorgen, heb je zin in een voedzaam ontbijt? Maak dan deze heerlijke breakfast bowl met scrambled eggs en tomaat, avocado, komkommer en gedroogde mango. Een verrukkelijk ontbijtje boordevol voedingsstoffen waar je instant blij van wordt!
Zo maak je de lekkerste scrambled eggs
Ben jij gewend om je geklopte eieren te roeren en roeren totdat je allemaal kleine bonkjes droog ei krijgt? Dan is het tijd om de volgende methode toe te passen. Klop de eieren en voeg een snufje zout toe. Verwarm een klontje roomboter in een pan op middelhoog vuur en voeg het eimengsel toe. Wacht nu even en schep met een flexibele spatel je ei dubbel. Alleen de onderkant is dan een beetje gestold. Schep het eimengsel zo een paar keer om, voeg geraspte kaas toe en klap hem dan nog eens dubbel. Als je denkt: “oei, het ei is nog een beetje te nat”, dan is dat precies het juiste moment om het vuur uit te zetten. Het ei stolt in de hete pan nog een beetje door en dan zijn je scrambled eggs precies lekker smeuïg. Deze methode vergt wat oefening voordat je hem perfect en precies op jouw smaak in de vingers hebt. Maar oefening baart kunst en het resultaat is het meer dan waard.
Gedroogde mango
Wist je dat gedroogde mango superveel vitamines bevat? En dat het veel makkelijker is om gedroogde mango te vervoeren dan verse mango’s? En wist je dat je gedroogde mango direct bij de producent kunt bestellen? Een dikke bespaartip, want de gedroogde mango is bij gedroogdemango.nl de helft goedkoper dan in de supermarkt! Gedroogde mango wordt gezien als een luxeproduct, supermarkten voegen een flinke marge toe. Koop jij direct bij de producent, dan betaal je een stuk minder én krijgt de boer meer. Win-win.
Breakfast bowl met scrambled eggs en gedroogde mango
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’Dit heb je nodig
- 1 sjalot
- ½ snackkomkommer
- 3 tasty tom tomaten
- 6 slices gedroogde mango
- 6 eieren
- olijfolie - om in te bakken
- 1 klontje roomboter
- 35 gr geraspte kaas
- 1 avocado
- 1 snufje selderiezout
Zo maak je het
- Snipper de sjalot, snijd de halve komkommer in reepjes.
- Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Snijd de gedroogde mango in stukjes.
- Breek de eieren boven een schaal en klop de eieren.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit daarin de sjalot. Voeg voor 10 seconden de tomaat toe.
- Voeg vervolgens de eieren toe. Schep alles om, totdat de eieren gaar maar nog wel smeuïg zijn.
- Voeg op het einde de geraspte kaas toe en schep de scrambled eggs nog eens om.
- Snijd intussen de avocado doormidden, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in reepjes en lepel ze uit de schil.
- Doe de scrambled eggs in twee schaaltje en voeg de komkommer, de gedroogde mango en de avocado toe.
- Strooi tot slot een beetje selderiezout over de avocado.