Chocolade koekjes van havermout en banaan – gezonde snack
In onze zoektocht naar verantwoorde snacks proberen we zo nu en dan wat uit. Deze chocolade koekjes zijn daar een goed gelukt voorbeeld van. Je maakt deze chocolade koekjes van havermout en banaan met havermout, banaan, cacao, kaneel, rozijnen en geraspte kokos. Er komt dus helemaal geen extra suiker of meel aan te pas. Ben je op zoek naar een gezonde snack of verantwoord tussendoortje? Probeer dan deze chocolade koekjes, het is heel makkelijk om deze koekjes zelf te bakken en ze zijn erg lekker! De basis van dit koekjes recept is het recept van dehavermout koekjes met banaan die we al eens eerder maakten.
Chocolade koekjes van havermout en banaan - gezonde snack
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 8 porties
Dit heb je nodig
- 2 Bananen
- 80 gr Havermout
- 3 tl Cacao
- 1 tl Kaneel
- 40 gr Rozijnen
- 1 el Geraspte kokos
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Pureer of prak de banaan in een kom
- Voeg de rest van de ingrediënten er aan toe en schep door elkaar
- Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier
- Schep hier steeds een lepel van de mix op en duw dit met de bolle kant van de lepel tot een ronde koek, totdat het beslag op is
- Plaatst het in het midden van de oven voor 25 minuten
- Laat de koeken even afkoelen op een rooster
Print dit recept
Porties: 8
Heerlijk verbrande koekjes, ik heb wat verkeerd gedaan denk ik…
oeps… ja dat denk ik wel ;-)
de koekjes smaken heerlijk, alleen zijn ze niet knapperig zoals een koekje. Ze blijven zacht en een beetje klef..
Wat doe ik verkeerd?
Hallo,
Ik heb ze net gemaakt en ze zien er goed uit. Ik heb alleen amandelmeel gebruikt ipv havermout. Alleen klopt het dat ze niet stevig zijn? En weet iemand wat ik daar aan kan doen?
Nou ik heb ze gemaakt hoor en het recept is prima al zou ik wel gezoete cacoa nemen, is misschien minder gezond maar mijn koekjes waren ontzettend bitter. Ik heb er maar een flinke hoeveelheid stevia overheen gestrooid en wat honing zodat ze toch nog te eten waren. Volgende keer gaan ze wel lukken!
Een prima idee voir mij om uit te proberen, alleen hou ik niet van rozijnen.
Zou het lekkerder worden als ik de havermout eerst voor laat weken (doe ik ook met havermoutpap) of maakt dat niet uit?
Ik neem aan dat ik ipv rozijnen ook bijvoorbeeld gedroogde cranberries of ander gedroogd fruit kan gebruiken? Ik hou niet van krenten en rozijnen namelijk.
Cranberries lijkt me een prima idee. Of idd ander gedroogd fruit. Denk eens aan abrikozen, pruimen, goji-bessen… Als je dit probeert, laat dan ook eens weten hoe het smaakt! LEuk om verder te experimenteren!