Dit is een van onze favoriete groentesoep recepten! Het maken van courgettesoep is met dit makkelijke recept een fluitje van een cent. Er gaan drie hele courgettes in de soep, dit maakt hem zeer voedzaam en gezond. De zalm geeft de soep een lekkere bite. Voor de bouillon gebruiken we E-nummer vrije bouillonpoeder. Bekijk ons boodschappenlijstje als je wil weten waar je dit kunt kopen. We maken gebruik van E-nummer vrije bouillonpoeder omdat we van mening zijn dat de grote hoeveelheid chemische smaakversterkers die in reguliere bouillon voorkomt, op de lange termijn schadelijk is voor het lichaam. Deze heerlijke courgettesoep kan prima als hoofdgerecht gegeten worden. De aangegeven hoeveelheden zijn genoeg voor twee flinke borden per persoon. Ga je de soep als voorgerecht maken, gebruik dan een halve liter meer bouillon. Je kan er dan met 6 personen heerlijk van genieten.

Courgettesoep met zalmsnippers

20 min
20 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 3 Courgettes
  • 1 1/2 l Bouillon
  • 1 Ui
  • 1 teen Verse knoflook
  • 2 el Pesto
  • 200 ml Slagroom
  • 150 gr Gerookte zalm

Zo maak je het

  • Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
  • Snij de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
  • Bak de uien kort in een beetje roomboter
  • Was ondertussen de courgettes en snij ze in grove stukken
  • Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien, roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
  • Voeg de 30 gram bouillonpoeder toe en roer goed door
  • Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
  • Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
  • Voeg de slagroom toe en roer dit goed door de soep
  • Serveer met de zalmsnippers (of gebakken spekjes als je niet van zalm houdt)
Print dit recept
Recept: Soep
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Sven