Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip
Een maaltijdsalade maken is makkelijk en gezond. De groente die je in salade verwerkt worden meestal rauw gegeten. Het eten van rauwe groenten heeft een groot voordeel. Omdat er geen verhitting plaatsvindt blijven de voedingsstoffen optimaal behouden. Niet alle groente kunnen rauw gegeten worden en in sommige gevallen worden de voedingsstoffen uit verwarmde groenten zelfs beter opgenomen door je lichaam. Voor dit recept gebruiken we veel paprika. Paprika behoudt zijn voedingswaarde optimaal als het niet verhit wordt. Paprika is een goede bron van vitamine C, een krachtig anti-oxidant dat vrije radicalen in je lichaam tegengaat. Paprika bevat per 100 gram gemiddeld 150 milligram vitamine C en dat is uitzonderlijk veel te noemen. Ter vergelijking, een sinaasappel bevat per 100 gram gemiddeld 50 milligram vitamine C. Paprika is ook een goede bron van de mineralen kalium, calcium, fosfor en magnesium. In deze heerlijke maaltijdsalade gebruiken we gegrilde kip. Kip is een rijke bron van eiwitten.
Maaltijdsalade met paprika en gegrilde kip
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit heb je nodig
- 2 Kipfilets
- 125 gr Rucola
- 200 gr Cherrytomaatjes
- 1 Gele paprika
- 1 Rode paprika
- 1 handje Alfalfa
- 2 el Pijnboompitten
- 8 el Olijfolie
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Zout
- 1 tl Peper
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in dunne plakken (geen reepjes)
- Leg ze in een kom en giet hier 6 eetlepels olijfolie bij
- Voeg vervolgens de paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout toe en roer door elkaar
- Laat het even staan om de kip te marineren
- Stop de rucola in een schaal
- Snij de paprika's in dunne reepjes en leg op de rucola
- Snij de tomaatjes in tweeën en leg ook op de rucola
- Zet een grillpan (of gewone koekepan) op hoog vuur
- Bak de plakken kipfilet om en om totdat ze gaar zijn en een mooie kleur hebben
- Laat de plakken even afkoelen en snij ze vervolgens in repen
- Leg de repen kipfilet op de groente en leg hier een handje alfalfa bovenop
- Giet 2 eetlepels olijfolie over de salade en bestrooi met de pijnboompitjes
Heb hem net klaargemaakt, ziet er al lekker uit en smaakt ook prima. Vooral vandaag bij 40 graden.
Erg lekker. Ik maak het nu voor de derde keer. Bedankt.
Graag gedaan! En eet smakelijk alvast :-)
Ik maak deze salade regelmatig voor de lunches die ik verzorg. Een grotere portie en ik verrijk de olijflie/dressing met gemalen komijnzaad en citroen. Een heerlijke salade die er ook zo mooi kleurrijk uitziet.
Bedankt Ria!
Mooie site en zo praktisch recepten voor 2 personen. De salades zijn heerlijk