Dit kaastaart recept met ui, tomaten en champignons is vegetarisch, koolhydraatarm en heel erg lekker. Kaas, tomaat en ui gaan erg goed samen, dus met die combinatie zit je al goed. Wij voegen er nog wat meer groente aan toe: champignons. Veel groenten zijn rauw gezonder, omdat voedingsstoffen verloren gaan tijdens het koken of bakken. Bij tomaten is het precies andersom, door de tomaten te verwarmen komt juist meer lycopeen vrij. Lycopeen is een vetoplosbaar antioxidant. De combinatie met vet (in dit recept de kaas) zorgt dus voor een beter opname van het aanwezige lycopeen in de tomaten. Wij hebben met drie personen van deze lekkere kaas-uientaart gegeten, maar eet je met zijn tweeën dan kun je een stukje voor de volgende dag als lunch bewaren.

Kaastaart met ui en tomaten

15 min
20 min
35 min
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'
Dit recept is voor: 2 porties

Dit heb je nodig

  • 4 Tomaten
  • 250 gr Champignons
  • 4 Uien
  • 150 gr Blauwe kaas - bijvoorbeeld: Blue Stilton
  • 100 gr Oude kaas - geraspt
  • 100 gr Parmezaanse kaas - geraspt
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 Eieren
  • 2 el Mosterd
  • 1 tl Nootmuskaat
  • 1 tl Peper
  • Roomboter - voor het invetten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de uien in ringen en de champingnons en tomaten in plakjes
  • Snijd de knoflook fijn
  • Bak de uien, champignons en knoflook in vijf minuten zacht in een pan
  • Vet een ovenschaal in
  • Kluts de eieren met de mosterd, nootmuskaat en peper
  • Leg het uienmengsel op de bodem van de ovenschaal en daar bovenop de tomatenplakjes
  • Giet het eimengsel er overheen
  • Verkruimel de schimmelkaas er eerst overheen, dan de oude kaas en parmezaanse kaas
  • Zet de taart voor 20 minuten in de oven en daarna nog vijf minuten onder de grillstand, zodat de taart een knapperig korstje krijgt
Print dit recept
Recept: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Porties: 2
Door: Jennifer