Zelfgemaakte tomatensaus
Een zelfgemaakt sausje bij het eten is zo nu en dan best lekker, zeker ook bij een gezellige barbecue. Wil je een gezond sausje bij het eten, maak dan zelf deze tomatensaus.
Deze saus is simpel om zelf te maken en hij is erg lekker! Zelf hebben we hem getest tijdens een barbecue met familie en onze tomatensaus was binnen een mum van tijd helemaal op! Wij gaan duimen voor zonnig weer :-).[purerecipe]
Zelfgemaakte tomatensaus
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 4 porties
Dit heb je nodig
- 250 gr Pomodori tomaten
- 1 el Tomatenpuree
- 3 el Azijn
- 1 el Mosterd
- 2 tl Worcestersaus
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl Spaanse peper - piment
Zo maak je het
- Zet een pan met deksel op het vuur
- Bak de tomatenpuree even aan en voeg dan alle ingrediënten toe
- Laat de saus 15 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan, roer af en toe en hak de Pomodori tomaten steeds wat kleiner
- Schep de saus in een schaaltje en laat afkoelen in de koelkast
Print dit recept
Porties: 4
He, wat ontzettend jammer dat hier geen verse tomaten in verwerkt zijn! Zelf maak ik vaak tomatensaus op basis van alleen verse tomaten, geen blikjes of puree! Kun je er wat mij betreft evt aan toevoegen, maar wat denk je van tomaten, ui, knoflook, peper, zout, cayenne peper of vers pepertje, italiaanse kruiden (vers of gedroogd), extra basilicum, ook voor garnering, en verder alles wat je maar lekker vindt om erdoor te doen??? Nee, dit recept spreekt me niet echt aan, sorry…Wel goed idee om ook gember toe te voegen! Ben benieuwd naar nieuwe inspiratie… :)
Hoi Petra, bedankt voor je reactie! Met zoveel ideetjes kunnen we binnenkort nog eens een lekkere variant bedenken. :-)