Curry van kip, courgette en boontjes
We vinden het altijd jammer als de pan leeg is. Wat is dit lekker! Curry van kip met veel groenten, het is nog gezond ook!
De heerlijke combinatie van de kruidenpasta met kokosmelk zorgt voor een bijzondere smaak. Curry vindt zijn oorsprong in India, waar het al eeuwen gebruikt wordt voor het maken van overheerlijke gerechten. De currypasta vormt de basis van dit gerecht.
Currypasta wordt gemaakt van veel verschillende gemalen kruiden in olie en is er in drie verschillende kleuren en smaken. Pas in de 18e eeuw is curry overgekomen naar Europa. Voor dit gerecht gebruiken wij courgette en boontjes, maar je kunt er allerlei groenten voor gebruiken. Wat je zelf het lekkerst vindt.
Curry van kip, courgette en boontjes
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 400 gr Kipfilet
- 1 Courgette
- 125 gr Boontjes
- 1 Ui
- 400 ml Kokosmelk
- 2 el Rode currypasta
Zo maak je het
- Snijd de kipfilet in bokjes
- Plaats een pan met dikke bodem op hoog vuur
- Bak de kipfilet samen met de currypasta 2 minuten
- Snijd ondertussen de courgette in blokjes en snipper de ui
- Voeg de kokosmelk toe en draai het vuur wat lager
- Voeg ook de groenten toe en laat het met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes pruttelen
- Serveer in een diep bord en schep de saus over de groenten
Print dit recept
Porties: 2
Beste Sven,
Wat doe je met de ui?
Wordt deze bij het aanbakken van de kip erbij gedaan?
M.vr.gr.
Els