Oosterse biefstuk met paksoi en sesamzaadjes
Dit Oosterse recept met biefstuk en paksoi is erg lekker geworden. Eigenlijk waren we van plan om een biefstuk salade te maken, maar we zagen nog ongebruikte paksoi in de koelkast liggen en kregen andere inspiratie ;-).
We gebruiken naast de paksoi en biefstuk ook champignons, gemberpoeder, sojasaus en sesamolie, wat dit gerecht een Oosters tintje geeft. De sesamzaadjes waar we de biefstukreepjes in dopen, maken het helemaal af. Sesamzaad bevat veel vitamines, mineralen, vezels en proteïnen. De oliezuur in sesamzaad, een onverzadigd vetzuur, werkt bloeddrukverlagend en helpt hart- en vaatziekten voorkomen. Dat verwacht je toch niet van die kleine witte zaadjes!
Oosterse biefstuk met paksoi en sesamzaadjes
Toevoegen aan 'Mijn Recepten'Dit recept is voor: 2 porties
Dit heb je nodig
- 350 gr Biefstuk - 350 gram
- 1 Paksoi
- 100 gr Champignons
- 2 el Olijfolie
- 4 el Sesamzaadjes
Voor de marinade
- 2 el Sesamolie
- 2 el Sojasaus
- 1 tl Knoflookpoeder
- 1 tl Gemberpoeder
- 1 tl Peper - vers gemalen
- 1 snufje Zout
Zo maak je het
- Meng alle ingrediënten voor de marinade
- Leg de stukken biefstuk in een schaal en giet de marinade er overheen, zet apart
- Was de paksoi, snij het kontje eraf en snij in kleine stukken
- Snij de champignons in plakjes
- Zet een wokpan op het vuur, laat goed heet worden en wok de paksoi en champignons met de olijfolie op hoog vuur voor 5 minuten, steeds omscheppen
- Zet tegelijkertijd een kleine koekenpan op het middelhoog vuur en bak de biefstuk met de marinade aan iedere kant 1 tot 2 minuten aan, afhankelijk van hoe rood je je biefstuk lekker vindt. Wij bakten beide kanten 1,5 minuut aan, met medium als resultaat. Het hangt ook af van de dikte van je biefstuk
- Leg de biefstukken op een snijplank, steek er een vork in en snij met een scherp mes de biefstuk in plakjes
- De paksoi en champignons zijn nu wel klaar, verdeel over twee borden
- Doop de biefstuk reepjes in de sesamzaadjes en leg ze op de groente
Print dit recept
Porties: 2