Eiersalade, heerlijk! Het vult enorm en het zit bomvol met alle vitamines en mineralen uit ei. Dit eiersalade recept is simpel en snel te maken en bevat in tegenstelling tot voorverpakte eiersalade geen toevoegingen. Je kunt het maximaal een week lang in de koelkast bewaren. Heerlijk op een lijnzaadcracker of Kaascracker. Weet je hoe ‘ie ook lekker is? Als vulling in een wrap, of over een bedje van frisse bladsla. Voor een brunch of picknick kun je er ook kleine tomaatjes mee vullen.

Jennifer maakt eiersalade

Zelf eiersalade maken is echt heel simpel. En door het zelf te doen, weet je precies wat erin gaat. Hij krijgt de perfecte structuur als je de eierdooiers prakt en mengt met de smaakmakers (mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout) en het eiwit in kleine stukjes snijdt.

Variatietips

Hoewel deze basis eiersalade al heerlijk is, kun je variƫren door extra ingrediƫnten toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan fijngehakte ui of sjalot voor een pittige toets, gehakte peterselie of dille voor een frisse smaak of een handjevol fijngesneden augurkjes voor wat extra crunch en zuur.

snelle simpele eiersalade

Om de eiersalade vers en smakelijk te houden, is het belangrijk deze goed afgedekt in de koelkast te bewaren. Gebruik een luchtdicht bakje om te voorkomen dat de salade andere smaken uit de koelkast absorbeert. Hoewel deze eiersalade tot een week houdbaar is, is het voor de beste smaak en textuur aan te raden om hem binnen drie dagen op te eten.

snelle simpele eiersalade

Dit recept publiceerden we voor het eerst op 12 februari 2013. We hebben dit recept in april 2024 ge-update en er nieuwe foto’s van gemaakt. Dit is de originele foto:

snelle simpele eiersalade

Snelle simpele eiersalade

20 min
20 min
Toevoegen aan ‘Mijn Recepten’
Dit recept is voor: 6 porties

Dit heb je nodig

  • 7 eieren - grote
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 el mosterd
  • 2 el yoghurt
  • peper en zout - naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard in circa 8 minuten in een pan met water of in een eierkoker
  • Laat de eieren schrikken onder koud water en laat ze even afkoelen voordat je ze pelt
  • Haal de dooiers eruit en leg deze in een aparte schaal
  • Voeg aan de dooiers de mayonaise, yoghurt en mosterd toe en prak dit met een vork tot een glad geheel
  • Snijd het eiwit in stukjes en voeg dit bij het eigeel
  • Roer de eiersalade om en breng hem op smaak breng met peper en zout
  • Bewaar de eiersalade in een afgesloten bakje in de koelkast.
Print dit recept
Recept: lunch
Keuken: Hollands
Porties: 6
Door: Jennifer